IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q2 взе реванш на "Лосовия тест" 5 години по-късно

Подобренията по компактния кросоувър определено свършиха работа (ВИДЕО)

Сегашното поколение на Audi Q2 се появи на пазара през 2016 година и в средата на жизнения си цикъл беше сериозно обновено. Именно този вариант беше подложен на популярния "Лосов тест" от екипа на изданието Km.77.


Audi Q2 Лосов тест


За изпитанието беше избрана версията S line 35 TFSI, която използва 1,5-литров турбомотор с мощност 150 к.с. Той се съчетава с предлаганата като опция 7-степенна трансмисия S tronic. Компактният модел е качен на 19-цолови джанти и е обут с гуми 225/40 Potenza S001 на Bridgestone.

Кросоувърът успя да покрие теста с необходимите за целта 77 км/ч, но опитите с по-висока скорост се оказаха неуспешни - автомобилът има удря конусите или не успява да се върне в лентата си след завиването, имитиращо избягване на препятствие на пътя.

От изданието все подчертават, че Audi Q2 записва сериозно подобрение в сравнение с 2016 година, когато моделът се провали на "Лосовия тест". Тогава кросоувърът се справи със скорост от 73 км/ч, което е с 4 км/ч по-малко от минималното изискване.



Сегашното постижение може да не е особено впечатляващо, но трябва да се отчете, че Q2 все пак се представи по-добре от други популярни модели. BMW M235i Gran Coupe, например, не успя да постигне повече от 68 км/ч, а новият Volkswagen Golf го направи с 69 км/ч.

Снимка и видео: Km77

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 3 години )
    Ами ела да те повозя на 195/45 гуми по нашите родни пътища да видиш какво значи НЕкомфорт!
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не мога да разбера какво толкова сте се зарибили по този комфорт, много по важно е как стои автомобила в завоя. Но какво се чудя всъщност като повечето карат СУВ-ове които са трагични автомобили.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Комфорт и спорт и накрая нито едното от двете, това са съвременните премиуми.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Опасността да се пребиеш като се опиташ да правиш такива избягващи маневри е по-голяма отколкото да нацелиш лос-а челно
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тея тестове за да са валидни, трябва да се тестват с един и същ модел гуми всички коли при една и съща температура. Тея взимат някакви коли и просто ги пускат на полигона. Пълна пор.н.ография.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    mariovial ( преди 3 години )
    Кеосоувърът се бил провалил с 73км. а за BMW M 235 гран купе с 68км. Срамота, това трябва да е спортна кола! М ката е върхът на BMW все пак. Нямам думи.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Заради тоя скапан тест, се возим в коли с супер твърдо окачване. Една 20 годишна кола има повече комфорт отколкото това на снимката. Не познавам никого да бяга от лосове с такива маневри, но друсането по дупките е ежесекундно