IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Sandero не се справи с "Лосовия тест"

Версията Stepway покри изпитанието само със 73 км/ч (ВИДЕО)

Испанското издание km.77 подложи поредния нов модел на "Лосов тест", при който се имитира заобикаляне на внезапно излязло на пътя животно. Този път беше тествана Dacia Sandero Stepway, като тя не успя да се справи с изпитанието.


Dacia Sandero Stepway


За да бъде отчетен като като успешно изпитанието, то трябва да бъде преминато със скорост 77 км/ч. Румънският хечбек го направи със 73 км/ч, докато опитите със 78 и 80 км/ч се оказаха неуспешни. При тях (именно те са показани във видеото) водачът не успява да върне автомобила в полосата на движение и да довърши маневрата. За това повлиява и активната намеса на системата за стабилизация, която се опитва да предотврати евентуално преобръщане.

Изданието все пак отбелязва, че в тези условия Sandero Stepway се проявява като повечето "паркетни кросоувъри". Автомобилът не е предразположен към високи скорости, тъй като има прекалено меко окачване и много висок център на тежестта.



Отчитат се също и подобренията, които производителят е направил при новото поколение на автомобила в сравнение с неговия предшественик. Основните от тях засягат именно поведението на Sandero Stepway при резки маневри.

Снимка и видео: km.77

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До#8 ( преди 2 години )
    Прав сте! В Испания Дачия е номер едно по продажби! Скоро излезе Дъстър номер 2000000! И аз избрах нов Дъстър пред 10г. "премиум марка" изкарана от автоморга в Италия.
  • #18
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Кирето ( преди 2 години )
    Постоянната поява на публикации как дачии не се справят с това или онова ми прилича на кампания за очерняне.Не се била справила със скорост от 77 км/ч, а се справила със 73. Имала била 2 звезди за сигурност, а после се оказа, че това било само в раздела за асистенти, пък в останалите раздели получила 4 звезди.Карам нова Дачия. Никакви проблеми. Напротив, с всичко се справя отлично. Като купуваш Дачия, ти не очакваш да получиш космически кораб. Съответно не я пилотираш, а я шофираш.Отличн ...
  • #17
    11 rate up comment 7 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 2 години )
    По наште земи нема лосове а магарета. За тва реното и дачийката не са явяват на лосови ами на магарешки тестове! Койту е най-големото магаре зима по 2 рена и получавъ 1 дачийка подарък за тъщътъ!!
  • #16
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Днес видях на живо една такава дачия и доста ми хареса.
  • #15
    9 rate up comment 23 rate down comment
    Ней ( преди 2 години )
    Ужасни румънски бракми! Най-ме е яд, че е пълно с мизерници, които пълнят България с тази смърт на колела! По-добре стар, или никакъв автомобил, отколкото тази гавра с машините - "Дачия"...Нов "автомобил" било това Сандеро! Фалшив, като турски дънки само че.
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е много ясно, в Румъния няма такова животно - лос
  • #13
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 2 години )
    Подарявам неуДачия на първия увреден който пусне линк с успешно взет лосов тест на кое и да е рено!
  • #12
    8 rate up comment 6 rate down comment
    да отбележа ( преди 2 години )
    Не е зле, като се има впредвид че поне половината от пробваните автомобили не са го преминали . а като сравним резултата с този на предната дачия , дето подскача като баскетболна топка - си е направо 6
  • #11
    12 rate up comment 14 rate down comment
    До VAYK ( преди 2 години )
    Прав си, тези които карат Рено или Дачия нямат нужда от някаква сигурност при избягване на препятствия по пътищата! Те и така са си увредени.
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Шекерчо трии, ама... ( преди 2 години )
    и той не може да намери поне един лосов тест взет от рено/дачия!