IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

300 км пробег за Volkswagen ID.1

Коммпактният електромобил ще има и „всъдеходна“ версия

300 км пробег за Volkswagen ID.1

Плановете за електрификация на моделната гама на Volkswagen стават все по-сериозни, като инженерите на компанията обърнаха внимание на още един сегмент, в които досега не участваха. Те са почти готови с най-малкия като размери и най-достъпен като цена модел на ток, който ще получи името ID.1, съобщава Car Magazine.

По предварителни данни, като размери новият VW ID.1 ще бъде съпоставим с Up! и също като него ще бъде предназначен за използване в града. Нещо повече – моделът ще получи „всъдеходна“ модификация, която ще се отличава от стандартния модел само на външен вид. Предвижда се и товарен вариант, който получи името e-Roomzz.

Най-малкият електромобил на марката ще бъде построен на платформата MEB, която е в основата на хечбека ID.3 и на всъдехода ID.4, но ще получи по-компактни акумулатори. Техният капацитет ще бъде 24 или 336 кВт/ч, което ще осигури пробег с едно зареждане в рамките на 300 км. А те са напълно достатъчни за използване в града.

Стратегията а Volkswagen предвижда до края на десетилетието на пазара за излязат 75 изцяло електрически модела, като те ще се предлагат под всички марки, които влизат в състава на германския концерн.

Снимка: Car Magazine

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не се газирай ВАГи! Важното е, че Дошо ти го слага много лошо. Да говориш за беден речник, а в същото време да пишеш неграмотно и речникът ти да е още по-беден е доста елементарен начин да се направиш на оригинален и интересен. Между другото ще ти споделя нещо. Има много глупави хора по света, които не са фенове на ВАГ, но не познавам нито един фен на ВАГ, който да не е глупав! Както искаш го разбирай! Всъщност, като гледам умственият ти капацитет, едва ли ще проумееш какво ти казвам.
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До кога ще ни занимавате с рисунките на тази нещастна компания и да ни обяснявате какво щели да правят? Спрете се, че ментално обременени индивиди, като този под мен получават мокри сънища от вашите "новини". Толкова обилно се подмокря, че непрекъснато митичния Дошо иска да му го е вкарал до макарите. Не случайно на лягане и на ставане все за Дошо мисли и все той му е в устата (буквално). Явно ВАГи-налното фенче е любител на дълбокото гърло и гълта... *** си ВАГи! Голям ***!
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Fiat има и други имат, но за тях не пишат, а пишат само за тези, които нямат. Немците така и не разбраха, че вместо да подкупват медии (а и не само) е по-добре да вложат същите средства в иновации. С лъжи и манипулации могат да имат временен успех, но не и за дълго...
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Новото Фиат-че го дават 400 км в града, изглежда секси и е вече готово. Няма да коментирам....
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На ВАГ няма какво да им се опре! Такива характеристики вадят на книга, че са едно 100 г. пред другите. В реалността обаче са около 20-30 г. след другите. Факт!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Капацитет 24 или 336квч, ако изберат втората възможност ще има пробег 1500-2000км. Тогава наистина няма да има ДВГ което да им се опре.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ***, нищо лично, но под твоя коментар виждам 3 (три), а не 10 (десет). Не можеш да броиш ли или вече си толкова изтрещял, че не двойно, а тройно ти се привижда? Даже и тройно не е, а повече. Освен менталните проблеми да нямаш и коронавирус случайно?
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колкото теб те е срам да пишеш по десет коментара под всичко немско, така и тия! Вече е време да потърсиш вагонетки ............... толко си предсказуем, не е истина!
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредните планове на Фолк с Ваген. Не ги ли е срам непрекъснато да лъжат и заблуждават хората. Вече никой нормален човек не им вярва на тези мошеници!
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Продължават с картинки, продължават с хартиени модели, продължават да ни заливат с това какви планове имат и продължават с тяхното...ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ...