IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обеща: ID.3 ще излезе на пазара по план

Компанията сменя софтуера на вече произведените коли от модела

Volkswagen обеща: ID.3 ще излезе на пазара по план

Volkswagen няма да отлага отново старта на продажбите на електромобила си ID.3, който трябва да се появи на пазара през лятото и да се конкурира с Tesla Model 3. Това обявиха от прес-службата на германския производител.

Преди дни стана ясно, че компанията може отново да отложи старта на продажбите на електромобила от новото поколение заради проблеми с програмното оборудване. Инженерите, тестващи модела, редовно докладват за грешки в софтуера, които в някои дни надхвърлят 300 бройки. Те отбелязват, че системата е разработена „набързо“, което пречи на синхрона между нейните отделни елементи и води до отказ.

“Продажбите на ID.3 ще стартират в планираните срокове, а всички вече произведени автомобили в завода в Цвикау ще получат нов софтуер“, обявиха от компанията. И потвърдиха, че първо на пазара ще излязат 30 000 бройки от серията First Edition, които ще се отличават по оборудването си.

Volkswagen ID.3 е първият сериен електромобил на германската марка, който е построен на платформата MEB. Хечбекът с 5 врати е оборудван с плоски батерии, поставени под пода. Така се увеличава вътрешното пространство в автомобила. Като дължина – 4260 мм, ID.3 е съпоставим с новия VW Golf.

Електромобилът ще се предлага в 3 основни модификации – с акумулатори с 45, 58 и 77 кВт/ч, които осигуряват пробег съответно от 330, 420 и 550 км. Мощността на електромотора е 150 и 204 к.с. Базовата версия на ID.3 ще струва под 30 000 евро.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Както казваше кака ви Кайли: няма значение дали е бял и или черен - важното е да е вътре. Няма значение тесла или порша - важното е да е на ток.
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    TeslaIdiot ( преди 4 години )
    Тесланарите продължават с комунистическата пропаганда, спусната им от Доналд Мъск, че Теслите били 5 години напред в технологиите. Аве, кукувици, Тайкана има 800 V електрическа система и мотори, а Теслите само 400 V. В резултат на това Тайкана бие като маче у дирек Модел С, където свари.VW също имат най-бързия ел автомобил на Нюрбургринг -мястото, където Теслите загряват на половин обиколка и не могат да паднат по 9 минути хаххаха. Дева, тая супер модерна Тесла, където прегрява като Камаз....
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ще ( преди 4 години )
    ще ще ще
  • #15
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #14 Вземи се поинтересувай малко преди да дрънкаш глупости! Ако нещо се случи с колата ти Тесла докато е в гаранция, хората пращат механици на място или ти карат колата ЗА ТЯХНА СМЕТКА до най-близкият сервиз, ако ще той да е на Южния полюс. А на ВАГ наистина им трябват много сервизи и всичките да работят на 3 смени пак няма да насмогнат, понеже талигите които продават за нищо не стават.
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това нещо не е за нас и нашите пътища, нещо много ниска ми се увижда, същата история като Модел 3. Аз съм се гонил с Порше в София - закъса на първия легнал полицай, да си оди обратно на Нюрбургринг.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 18 ( преди 4 години )
    Казаха кога започват производството какво повече от това
  • #12
    4 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Докато ФВ изкарат този електрически Голф на пазара, Дачия ще изкарат СУВ на половината му пари (около 15К евро). И да се сравняват ID 3 с Тесла Модел 3 е все едно да се сравнява Лада с Ферари. Толкова е голяма разликата в технологиите. По-скоро Нисан Лийф може да им конглокент. Тесла е 5 години пред всички останали традиционни производители в момента. Няма база просто ...
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз не мисля, че ще има нужда да ходиш на сервиз с тая кола често. Това, че има сервизи в София, не означава, че да си купил съответната марка е приятно изживяване. Имам роднини бесни на сервизите на Шкода например...
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 4 години )
    Ами сравни и цените като си почнал защото аз сравнявам цена за предлаганото а не директно 2 модела с над 5К евро разлика в цената и ефективността е близка модел 3 с 55квт има 410км а ИД3 с 58квт има 420км
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 Прав си за сервизите! ВАГ трябва да имат сервизи навсякъде и те имат, защото таралясниците, които продават се нуждаят от тях!