IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният Volkswagen ID.4 ще излезе до края на годината

Първият електрически кросоувър на бранда ще предложи пробег от 500 км

Серийният Volkswagen ID.4 ще излезе до края на годината

Компанията Volkswagen официално потвърди това, за което се говореше от доста време – нейният първи електрически кросоувър ще се казва ID.4. Моделът, който ще се произвежда и продава в Европа, Китай и САЩ, ще излезе на световните пазари до края на годината.

В основата на VW ID.4 са концептуалните ID. Crozz и ID. Crozz II, показани през 2017 г. на автосалоните в Шанхай и Франкфурт. Тези модели са със задвижване на четирите колела, като отпред е поставен електромотор със 75 кВт, а отзад – със 150 кВт. Серийният вариант също ще е с два електромотора, но първо ще излезе версия само със задно предаване.

Volkswagen ID.4

Технически ID.4 ще повтаря хечбека ID.3, тъй като е на същата платформа MEB, разработено от Volkswagen за електромобили. От компанията твърдят, че благодарение на отличната си аеродинамика и намаления коефициент на челно съпротивление, кросоувърът ще може да изминава 500 км с едно зареждане на батериите. За това помагат също ниският център на тежестта и отличното разпределение на тягата между двете оси, постигнати с поставянето на акумулаторите под пода.

Производството на кросоувъра ID.4 ще се осъществява в завода на Volkswagen в германския град Емден.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кики ( преди 4 години )
    Ми то точно като Хюндай Кона.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай салам ( преди 4 години )
    Нито фен на Тесла още по малко на фолк със Ваген.Ама ако човек трябва да каже истината и само истината и не е платен *** на Тесла сори мен ама това си е 100 пъти по хубаво от Теслите.Те германците подиграваха ама като погледне човек дизайна ами ,че те еднакви брее!?!?То модел 3 то еС то Х то У по какво ,по какво се различават а???
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Резачката изглежда страхотно,а форумната миризлива джапанка и по съвместителство теслар пак похапва шоколад втора употреба.Цървулко, намери в тубата филма Хамънд от топгиър за Волфсбург и погледай ***.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    TeslaIdiot ( преди 4 години )
    VW ID 4 изглежда страхотно, при положение, че конглокент му е грозотията Модел Y.
  • #19
    1 rate up comment 3 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    след пълния провал на ID.3, с трепет очакваме ID.4
  • #18
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много джанти малко кола - това виждам.
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до Teslaidiot ( преди 4 години )
    Абре момко, хубуу си отворил уикипедията, *** чети малко - 800 волта е зареждачката на Поршето, не неговата ел. система. Чаткаш ли? Ще повторя - колонката, дето зарежда, тя е 800 волта, не Поршето. Айде бегай да си дочетеш.
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    до Teslaidiot ( преди 4 години )
    Нека си спомним онази забавна случка, когато в Ауди разглобиха Тесла и казаха, че могат да я настигнат най-рано след 6 години. Но няма да я настигнат и след 20. Не може да правиш *** умишлено от над 20 години и изведнъж да заработиш качествено - всичките им поточни линии са настроени да произвеждат ***. А тия дрънканици с 50-те ел модела на ФВ и Ауди ги слушаме вече над 5 години, резултат - нула. Нека си дрънкат.
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Само при мошениците Фолксваген, за една и съща кола плащаш между 20 000 и 80 000 евро - ползват една платформа за по 20 модела и лъжат хората, че били различни. Пълни мошеници. Колите им - пълна скръб.ПП. Колите на ФВ по принцип са зле, но имат и мегазле - Пасат Б5 и нататък, Туран 1, Голф 3, Шаран 1 и 2... абе след Пасат Б4 и Голф 2 всичко е скрап.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Глупостите на ФВ за 50 ел модела ги слушаме от пет години. ФВ освен че са мошеници, правят най-големите ***. И да направят ел кола, няма кой да им я купи - БМВ в момента имат два ел модела и никой ги не ще. Фирми на по сто години, не могат да настигнат Тесла, която е на десет години. Жалки, жалки, нещастни, корумпирани корпорации, време им е да си ходят.