IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният Volkswagen ID.4 ще излезе до края на годината

Първият електрически кросоувър на бранда ще предложи пробег от 500 км

Серийният Volkswagen ID.4 ще излезе до края на годината

Компанията Volkswagen официално потвърди това, за което се говореше от доста време – нейният първи електрически кросоувър ще се казва ID.4. Моделът, който ще се произвежда и продава в Европа, Китай и САЩ, ще излезе на световните пазари до края на годината.

В основата на VW ID.4 са концептуалните ID. Crozz и ID. Crozz II, показани през 2017 г. на автосалоните в Шанхай и Франкфурт. Тези модели са със задвижване на четирите колела, като отпред е поставен електромотор със 75 кВт, а отзад – със 150 кВт. Серийният вариант също ще е с два електромотора, но първо ще излезе версия само със задно предаване.

Volkswagen ID.4

Технически ID.4 ще повтаря хечбека ID.3, тъй като е на същата платформа MEB, разработено от Volkswagen за електромобили. От компанията твърдят, че благодарение на отличната си аеродинамика и намаления коефициент на челно съпротивление, кросоувърът ще може да изминава 500 км с едно зареждане на батериите. За това помагат също ниският център на тежестта и отличното разпределение на тягата между двете оси, постигнати с поставянето на акумулаторите под пода.

Производството на кросоувъра ID.4 ще се осъществява в завода на Volkswagen в германския град Емден.

Снимки: Volkswagen

0 от 500