IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви "квадратен" всъдеход на ток

Моделът Ruggdzz ще бъде част от новото семейство Icon

Volkswagen готви

През 2023 г. компанията Volkswagen ще пусне на пазара сериен електрически всъдеход с "квадратна" външност и високи оф-роуд способности. Автомобилът засега е известен под името Ruggdzz (от английската сума rugged - груб, издръжлив, суров) все още е в стадий на разработка, като ще стане част от ново семейство модели на марката - Icon, съобщава Autocar.

В момента германският производител готви излизането на пазара на електрическия си кросоувър ID.4, който ще бъде представен на автосалона в Детройт през юни. Бъдещият Ruggdzz ще се отличава от него не само по дизайна си, но и по всъдеходните си способности, тъй като още в базовия си вариант той ще получи система за задвижване на четирите колела.

Volkswagen Ruggdzz
Така ще изглежда електрическият всъдеход на Volkswagen според колегите ни от Autocar.

Идеята на Volkswagen е всъдеходът да стане част от ново семейството модели на марката (засега то е известно като проект Icon). В него ще влязат дизайнерските микробуси I.D. Buzz./Buzz Cargo, чието излизане на пазара е планирано за 2021-2022 г. Към тях вероятно ще се присъедини и плажното бъги ID. Buggy, чиято съдба обаче все още не е решена от ръководството на компанията.

Всъдеходът Ruggdzz, както и останалите модели от проекта Icon, също използват платформата на Volkswagen за електромобили MEB. Той ще получи задвижващия агрегат на топ-версията на ID.4, който включва два електромотора. Този на предната ос развива 102 к.с., а на задната - 204. Батерията на ID.4 обаче ще с капацитет 82 кВт/ч, докато тази на Ruggdzz ще е с поне 100 кВт/ч.

Volkswagen ID.4
Кросоувърът ID.4 преминава финални изпитания, като премиерата му ще е през лятото.

Това ще позволи на Volkswagen да "раздели" максимално двата модела, които ще имат еднакви размери с дължина от 4600 мм.  Кросоувърът ID.4 обаче ще бъде насочен към клиенти, използващи колата предимно в града, докато Ruggdzz е за хората, предпочитащи планината. Всъдеходът ще се предлага и във вариант със 7 места за Китай и Северна Америка, като ще бъде използван за основа на подобни модели под марките SEAT, Skoda и Jetta.

Снимки: Autocar

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ще строши продажбите. Само заради името :-)
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолксваген продължават да дрънкат глупости, но все още нямат пълноценен електромобил. А само преди няколко години разправяха, че заедно с Ауди щели да пуснат 42 ел. модела до 5 години. Глупости, лъжи, лицемерие, замазване, локуми, зветни картинки... а резултат - нула.
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Явно от ВАГ св1рк1 ви правят, че сте ги налапали толкова.
  • #1
    16 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колелетата трябваше също да са квадратни, за да е един истински иновативен ВАГ! И разбира се инсталация за правене на пушек, за да може да се познава от хората. ВАГ, който не пуши, не трака и не прави кълбета дим не е ВАГ!