IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обеща: ID.3 ще излезе на пазара по план

Компанията сменя софтуера на вече произведените коли от модела

Volkswagen обеща: ID.3 ще излезе на пазара по план

Volkswagen няма да отлага отново старта на продажбите на електромобила си ID.3, който трябва да се появи на пазара през лятото и да се конкурира с Tesla Model 3. Това обявиха от прес-службата на германския производител.

Преди дни стана ясно, че компанията може отново да отложи старта на продажбите на електромобила от новото поколение заради проблеми с програмното оборудване. Инженерите, тестващи модела, редовно докладват за грешки в софтуера, които в някои дни надхвърлят 300 бройки. Те отбелязват, че системата е разработена „набързо“, което пречи на синхрона между нейните отделни елементи и води до отказ.

“Продажбите на ID.3 ще стартират в планираните срокове, а всички вече произведени автомобили в завода в Цвикау ще получат нов софтуер“, обявиха от компанията. И потвърдиха, че първо на пазара ще излязат 30 000 бройки от серията First Edition, които ще се отличават по оборудването си.

Volkswagen ID.3 е първият сериен електромобил на германската марка, който е построен на платформата MEB. Хечбекът с 5 врати е оборудван с плоски батерии, поставени под пода. Така се увеличава вътрешното пространство в автомобила. Като дължина – 4260 мм, ID.3 е съпоставим с новия VW Golf.

Електромобилът ще се предлага в 3 основни модификации – с акумулатори с 45, 58 и 77 кВт/ч, които осигуряват пробег съответно от 330, 420 и 550 км. Мощността на електромотора е 150 и 204 к.с. Базовата версия на ID.3 ще струва под 30 000 евро.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Как ще е добър като Модел 3? Ти само дизайна сравни и почват разликите. Да не говорим за поне 5те години разлика в технологичността на батериите и моторитв при двете коли.
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Определено е добър колкото модел 3 по цена за предлаганото средния обхват 420км с 200 коня е с очаквана цена някъде около 37К евро
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    ще ( преди 4 години )
    ще ще ще
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-добре да не сме бета тестери на версия 1.0, а да изчакаме няколко рилийза да минат с фиксовете и тогава евентуално да се взима ID.4, ID.5, ID.6 и т.н.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Model IYI ( преди 4 години )
    10 хиляди инженера им оправяли софтуера. Абе те нов Уиндоус ли създават? Иначе най-голямото достойнство на тая кола е задното. Иначе само въртиш гуми. И определено ще бъде хит
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поне да го бяха направили с интересен дизайн. Новият фиат в съседната статия си оправдава парите сто пъти повече.
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това виртуалното зелено земноводно до кога ще ни го показват и докога ще занимават хората със собствената си некадърност? И с цялата си наглост заявяват, че това неизлязло недоразумение щяло да се конкypира с Тесла Модел 3. Тези определено не са в ред.
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мога да се хвана на бас, че пак ще има отлагане и ще измислят ново оправдание. Проблемът не е софтуера, а съвсем друг. Софтуер се оправя бързо, но те са направили някаква друга още по-голяма технологична щуротия от това, но не могат да си признаят колко са некадърни и заради това софтуера им е оправдание. Може и той да е объркан, което изобщо не е изключено, но действителната основна причина е съвсем друга.