IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche 911 Turbo S бе разкрито

Флагманът на гамата „изтече“ в Instagram две седмици преди официалния си дебют в Женева

Новото Porsche 911 Turbo S бе разкрито

Снимки на автомобил, който изглежда като флагмана на серията 911 на Porsche – бъдещото Turbos S, изтекоха в социалните мрежи. В Instagram страницата на испанския сайт Cochespias.net се появи червен модел с обозначение 911 Turbos S, сниман с телефон. Автомобилът изглежда е паркиран в подземен паркинг без какъвто и да е камуфлаж.

Марката в Щутгарт ще разкрие официално както Turbo, така и Turbo S-версиите на 992 на автомобилното изложение в Женева следващия месец. Моделите Turbo ще запазят 3,8-литровия шестцилиндров боксер на серийния автомобил, но с комплект подобрени турбокомпресори и допълнителен хардуер, идващи от флагмана на GT2 RS – Weissach, ще увеличат значително мощността - до поне 630 к.с. в Turbo S.

Porsche 911 Turbo S

Turbo ще получи същото принудително пълнене, но ще има 50 к.с. по-малко. Очаква се мощността му да достигне 580 к.с. или 40 повече от еквивалента си от серията 991. Това би било достатъчно да бие ускорението на Honda NSX за по-малко от 3 секунди и да развива над 320 км/ч.

И двата модела ще се различават от стандартното 911 чрез каросерията си с увеличена сила на притискане, разширените задни калници, фиксираният спойлер, страничните отвори за въздух и специфични брони. Ще се предлагат и нови джанти и цветови схеми.

Porsche 911 Turbo S

Въпреки че каросерията на 992 е по-лека от тази на 991, по-тежкото силово предаване и задължителните филтри за твърди частици ще вдигнат теглото на 911 Turbo малко над това на актуалния модел.

Официалните цени ще бъдат обявени при представянето на автомобила, но се очаква базовият модел да струва над 150 000 евро, а версията Turbo S Cabrio – над 190 000.

Porsche 911 Turbo S

Снимки: Cochespias.net

0 от 500