IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche 911 получи първа специална версия

Купето Belgian Legend Edition е посветено на великия Джаки Икс

Новото Porsche 911 получи първа специална версия

Новото Porsche 911/992 дебютира през ноември 2018 г., но едва в първия ден на 2020 година получи първата си специална версия - Belgian Legend Edition. Тя е посветена на 75-годишнината на легендарния белгийски автомобилен състезател Джаки Икс и неговия безценен принос за спортните успехи на Porsche през 1970-1980 г. Икс е 6-кратен победител в "24-те часа на Льо Ман", като четири от тях печели зад волана на Porsche, три от които с модела 936/77.

Поръчката за специалното 911 бе направена от белгийския вносител на Porsche, компания D’Ieteren. Заедно с отделите Porsche Exclusive Manufaktur и Style Porsche, служителите й решиха да вземат като основа за стилистиката на спортния автомобил синьо-бялата каска на Икс, а самата спец версия да бъде направена на базата на 911 Carrera 4S. Купето е боядисано в уникалния нюанс и това е първият 992, чийто цвят е избран от програмата Paint To Sample, която може да пресъздаде дори исторически цветове.

Porsche

Сред другите характеристики на Belgian Legend Edition е плочката с белгийския флаг и автограф на Джаки Икс на средната колона, 20/21-инчовите джанти Carrera Classic с уникални цветове и лазерно гравиране, интериорът с черна кожа и X-образен шев Pebble Grey на предния панел, вратите и седалките, надписът Belgian Legend Edition на праговете и подписът на Икс на подлакътника.

Версията има уникално за Carrera 4S оборудване - спортни седалки, които се регулират електронно в 18 посоки и с шефове Pebble Grey, надпис 911 върху облегалките за глава и облицована с кожа част от гърба на седалките. От Porsche 911 Belgian Legend Edition ще бъдат направени само 75 бройки, а специалната версия ще може да бъде купена само в Белгия.


Още снимки - вижте в галерията

Подобно на останалите 911 Carrera 4S, спортният автомобил е оборудван с 3-литров 6-цилиндров турбо двигател, тип боксер, който развива мощност от 450 коня и 530 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е 8-степенна роботизирана PDK. Колата ускорява от място до 100 км/ч за 3,6 сек, а максималната скорост е 306 км/ч.

Снимки: Motor

0 от 500