IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Егоистите залагат на Audi, BMW и Mercedes

При жените няма връзка между характера и избора на кола, показва проучване

Егоистите залагат на Audi, BMW и Mercedes

Съществуват много предубеждения за марките автомобили и хората, които ги карат. Според финландско проучване, един от тези предразсъдъци може наистина да е вярно - мъжете с високо самочувствие предпочитат марките Audi, BMW и Mercedes.

Разбира се, всеки водач е различен, така че изборът на конкретна марка не казва нищо за собственика на автомобила. Независимо от това, в проучването, проведено от катедрата по социални науки към Университета в Хелзинки, показва, че определена група по-егоистични мъже, упорити и с по-непокорен характер, предпочита автомобили от въпросните три марки. Прави впечатление, че сред изследваните жени почти няма връзка между определен характер и избора на автомобил. Те не считат колата като символ на социалния статус.

От университета уточняват, че в проучването са участвали 1892-ма финландци, които били запитани относно избора си на автомобил, навиците и благосъстоянието. Направено било целенасочено търсене на връзката между избора на автомобил с "висок статус" и определени характери. По-специално били изследвани пет личностни черти: откритост, невротизъм, екстраверсия, атруизъм и добросъвестност.

Audi, BMW и Mercedes

"Усещах, че хората, които най-често карат червени коли, не дават път на пешеходците или просто карат безразсъдно, най-често в бързи немски модели. Характерите, които най-често се срещат при хора, притежаващи автомобил от една от трите германски премиум марки, са добро обяснение на желанието да се кара кола с висок статус. Те се смятат за по-добри от другите и обичат да го показват. Същите характери обясняват защо тези хора извършват нарушения на пътя по-често от други", обяснява изследователят Ян-Ерик Льонквист.

0 от 500
  • #24
    12 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еми може и да са егоисти, все пак това са коли за успели хора. Достатъчно умни, упорити, предприемчиви и в крайна сметка успели хора. Нормално е това да ти носи самочувствие. Какво самочувствие да има социално слаб американец, живеещ от държавни помощи със своята Тойота Корола? От друга страна виждаме хирург със скъпа кола. Човека е учил, успял и сега ходи с високо вдигната глава. И той ли да увеси нос в галката Корола? Не става.
  • #23
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Щерю ( преди 4 години )
    А гениите на Москвич 412 (тревнозелен)...
  • #22
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Без значение егоист ли е или не, като иска хубава кола, си взима тези 3 марки. Те са универсално-разпознати по целия свят като най-добрите, като изключим свръх-луксозните като Ролс, Бентли и спортните. То пък изненада - повечето от тях ги произвеждат същите три марки.
  • #21
    5 rate up comment 8 rate down comment
    а неуДачниците ... ( преди 4 години )
    залагат на рено и дачия
  • #20
    24 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Към тези 3 марки включвам и тези, които карат ФВ. Те са най-зле от всичките. Бедността им е обратнопропорционална на комплексите, егоизма, суетата и наглостта на пътя. А най-големите егоисти, върха на пирамидата са тези с ТДИ-тата. Тровят всички, включително и себе си, но не ги интересува. На принципа са другите да ***, а те са безсмъртни. Не случайно по махалите, селата и бедните квартали най-често ще видите нещо немско. Слабо образованите и нисшите духом са фенове на неща с които уж изпъкват.
  • #19
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Пропов ( преди 4 години )
    Аз пък карах БМВ защото има уникално пътно поведение.Баланса на масите е 50/50 защото двигателя е зад предното окачване, отзад имаш диференциал и т. н. .т. През волана получаваш много информация за пътя и сцеплението. Колите с предно са тежки отпред и предницата повлича гадно, а олекващата задница е нестабилна. Сега карам Мазда, щото потдръжката на хубаво БМВ в момента не ми е по джоба.
  • #18
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Фолцваген ( преди 4 години )
    Бай *** обича ,,немските,, автомобили немските автомобили са най ,,бързи,, и ,,мощни,, Бай *** обича да да два газ на дизеловото 25 годишно Алди по магистралата да пуши като комин,За Бай *** не е срамно да караш 25 годишна С класа на газ с десен волан и да разказваш в селската кръчма че не разбираш хората които карат не ,,немски,, автомобили
  • #17
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #15 Не съм чул до сега егоист да си признае, че е такъв, а точно обратното, всички, като теб казват, че не са. Хората обаче са направили изследване и са установили кои не са и кои са, колкото и да отричаш.
  • #16
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Добро утро ( преди 4 години )
    Номер 16 правилно го е казал
  • #15
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 4 години )
    Ми то ромите всички карат тия марки.В Прищина всички коли са мерцедес. Колкото е по простовато и първично едно общество толкова повече са "премиумите".