IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Егоистите залагат на Audi, BMW и Mercedes

При жените няма връзка между характера и избора на кола, показва проучване

Егоистите залагат на Audi, BMW и Mercedes

Съществуват много предубеждения за марките автомобили и хората, които ги карат. Според финландско проучване, един от тези предразсъдъци може наистина да е вярно - мъжете с високо самочувствие предпочитат марките Audi, BMW и Mercedes.

Разбира се, всеки водач е различен, така че изборът на конкретна марка не казва нищо за собственика на автомобила. Независимо от това, в проучването, проведено от катедрата по социални науки към Университета в Хелзинки, показва, че определена група по-егоистични мъже, упорити и с по-непокорен характер, предпочита автомобили от въпросните три марки. Прави впечатление, че сред изследваните жени почти няма връзка между определен характер и избора на автомобил. Те не считат колата като символ на социалния статус.

От университета уточняват, че в проучването са участвали 1892-ма финландци, които били запитани относно избора си на автомобил, навиците и благосъстоянието. Направено било целенасочено търсене на връзката между избора на автомобил с "висок статус" и определени характери. По-специално били изследвани пет личностни черти: откритост, невротизъм, екстраверсия, атруизъм и добросъвестност.

Audi, BMW и Mercedes

"Усещах, че хората, които най-често карат червени коли, не дават път на пешеходците или просто карат безразсъдно, най-често в бързи немски модели. Характерите, които най-често се срещат при хора, притежаващи автомобил от една от трите германски премиум марки, са добро обяснение на желанието да се кара кола с висок статус. Те се смятат за по-добри от другите и обичат да го показват. Същите характери обясняват защо тези хора извършват нарушения на пътя по-често от други", обяснява изследователят Ян-Ерик Льонквист.

0 от 500
  • #34
    3 rate up comment 0 rate down comment
    MER.BENZ ( преди 4 години )
    До Гого от 34 комент. Точно твоите мазератита и др.са щайги , щайги с двигатели ! Какъв комфорт ти предлага щайгата с двигател бре гого и къде ще я караш в оптимален режим ?! Даваш луди пари за щайга с двигател и още луди пари за да отидеш на някоя писта ( в Дойчланд ) за да я понастъпиш и това я се случи е дин път в годината я не . А по нормалните пътища си вземи още бъбреци за резерв.да не говорим за Бг , та дори и в Юк. не са много цвете градските асвалти . Така че кой е големия комплексар ?!
  • #33
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Готин ( преди 4 години )
    Когато високото самочувствие идва от притежаването, а не от моженето, това е признак за малоценност.
  • #32
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Тест ( преди 4 години )
    Какво непокорство селяни и комплексари
  • #31
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Баце ( преди 4 години )
    Аз предпочитам Ауди. Не съм си правил психопрофил, не знам дали съм комплексар, но харесвам комфорта, визията, качеството на изработка, солидността. При затваряне на вратата на Тойота, Рено или немски премиум автомобил, веднага се вижда в кой има вложен материал и в кой не. Интериорите също са показателни. Извън премиум сегмента, почти отсъстват двигатели с мощност над 200 к.с. Харесва ми и как гледат към мен когато се появя на среща с аудито. Комплексарщина ... може би, но не ми пука, кеф ми е!
  • #30
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Он с Кон ( преди 4 години )
    Не ги вярвам най големите комплексари са тея VAG сектанти групата.
  • #29
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Гого ( преди 4 години )
    Като сложиш едно Мазерати до Тея 3те щайги и веднага олекват... Сещам се поне за още 5марки, които ги превъзхождат
  • #28
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Наблюдател ( преди 4 години )
    Напоследък най големите комплексари са тия с Шкодите. Шкода са си супер ама собствениците им явно се комплексират че са си взели евтин заместител на ФолксвагИн и се правят на състезатели за да видим всички че Шкодара мноо върви баце. Facepalm
  • #27
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз пък си карам опелчето и докато държи - то ще е предпочитаната ми марка.
  • #26
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форумната *** да говори от името на богатите и успели, а в същото време да кара ТДИ нов внос ми идва малко в повече!!! Събери пари поне за една нова Дачия, купи си, покарай и ела пак да даваш акъл! Само, че ти нямаш толкова акъл, че да си купиш нов автомобил и винаги ни убеждаваш каква далавера е да си купиш нов внос немски премиум, който някога може и да се е водил за такъв, но след като са му взели душата не е вече такъв. Важното е да си избиеш комплексите и да се мислиш за успял...
  • #25
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не всички успели хора карат тези марки драго ми про-сто-вато германофилче и съответно не всички успели хора са комплексари и егоисти!