IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi E-Tron поиска да му сменят... маслото

Електрическият кросоуъвър ползва компютърната система на стандартен модел

Audi E-Tron поиска да му сменят... маслото

Собственик на електрическия Audi E-Tron разкри в Twitter, че на дисплея на колата му се е появил надпис, с който го предупреждава, че трябва да посети сервиз за смяна на маслото. 

В поста си в социалната мрежа Георги Конжович от Мюнхен разказа любопитната случка, като публикува снимка със сервизното съобщение. На нея се вижда добре познатия на много шофьори гаечен ключ. Той е комбиниран с надпис, че при достигане на пробег от 3100 км предстои смяна на маслото.

Audi E-Tron

Факт е, че някои електромобили наистита се нуждаят от периодична смяна на маслото в редукторите, но Audi E-Tron не е от тях. Електрическият кросоувър е много по-лесен за обслужване в сравнение с бензиновите и дизеловите си събратя, които имат и скоростна кутия. Дори спирачните дискове и накладките се сменят по-рядко заради системата за рекуперация на енергията.

Под поста на Конжович се появи и снимка на друг потребител, който е изпаднал в подобна ситуация със свето Audi E-Tron. Лара Левендел от Хамбург публикува снимка, на която компютърът на електромобила и нарежда да изключи двигателя, тъй като той вече е стартиран.

Audi E-Tron

"Явно е, че преходът към електрически мотори ще бъде дълъг и сложен, така че явно трябва да бъдем готови за подобни неща", коментира собственикът на кросоувъра на Audi. А от компанията-производител разкриха, че са получили подобни сигнали и от други свои клиенти и до няколко дни проблемът ще бъде отстранен

Снимки: Twitter

0 от 500