IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi e-Tron бе обявен за най-безопасния електромобил

Кросоувърът получи най-високата възможна оценка на краш-тестовете в САЩ (ВИДЕО)

Audi e-Tron бе обявен за най-безопасния електромобил

Електрическият кросоувър Audi e-Tron получи възможно най-високата оценка по безопасност  според резултатите от краш-тестовете. Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS) обяви автомобила за "най-добрия избор".

Кросоувърът на германската компания стана първият електромобил, който получи оценката TOP 9 SAFETY PICK + 2019 от IIHS. Моделът показа отлични резултати в шест категории на устойчивост при удар, както и при предотвратяване на сблъсък, съобщава институтът.

Audi e-tron от моделната 2019 година успя да изпревари по показатели Tesla Model S и Chevrolet Bolt, които също се представиха отлично по време на краш-тестовете на IIHS, но не получиха заветния "+" в оценката.

Експертите от института посочват, че електрическият кросоувър е успял да избегне челен сблъсък при скорост от 40 км/ч. Резултатът е постигнат благодарение на това, че системата за сигурност на автомобила е успяла да намали скоростта му до 19 км/ч.

Това не са първите успешно издържани тестове за сигурност на Audi e-tron. По-рано електрическият кросоувър получи максималните 5 звезди при краш-тестовете на Euro NCAP в Европа.

0 от 500