IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi e-tron измина повече от обявеното

Кросоувърът даде резултат от 446 км на тестове в Щатите

Audi e-tron измина повече от обявеното

Калифорнийският борд за въздушни ресурси (CARB) проведе независими тестове на електрическия всъдеход Audi e-tron, за да определи пробега му с едно зареждане. Резултатът от измерванията бе комплимент за германския автомобилен производителя.

Експертите от Калифорния измериха, че Audi e-tron е в състояние да измине 446,6 км, което е почти 280 мили, с едно зареждане. Както се знае, официално обявения от производителя показател е 400 км, тоест значително по-малко. Не бива обаче да се предполага, че Audi омаловажава постиженията на електрическия си флагман.

Работата е там, че за определяне на пробега на Audi e-tron в CARB са заложили на собствената методика за замерване - така наречения UDDS цикъл, който също така се използва и за изчисляване горивната ефективност на автомобили с традиционните ДВГ. Понастоящем измерванията по този цикъл се считат за твърде оптимистични.

Audi e-tron

По същата причина в Европа се отказват от цикъла NEDC в полза на по-реалистичния WLTP, и според Audi производителят е изчислил пробега на e-tron по най-новата методология. Съответно, информацията на германската компания е по-близо до реалността. В САЩ обаче кросоувърът все още не е преминал тестовете на Федералната агенция за опазване на околната среда (EPA), а крайните цифри може да са различни.

Както се знае първият пълноценен електромобил на Audi е оборудван с 2 електродвигателя - по един на всяка ос, които развиват 360 к.с. и 561 Нм с възможност за краткотрайно увеличаване на мощността до 408 к.с. и на максималния въртящ момент до 660 Нм. От място до 100 км/ч Audi e-tron ускорява за около 5,5 сек, а обявената максимална скорост е 200 км/ч.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Светльо ( преди 5 години )
    Има го и по магазините и по автосалоните.E-tron е уникален автомобил пълен с екстри, които скоро няма да има дори и в S-klasse на Mercedes Benz, а за *** драскачи, които повечето пъти са фенове на 20г бараки или на картинки в нета мога да кажа -НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ. Тъпотията не расте по дърветата, а по хората за жалост
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Попа ( преди 5 години )
    Идва и краят на дизелите леко по леко но на много хора не им се изка
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    vader11 ( преди 5 години )
    Вчера имаше 2 паркирани в центъра на Рим. Смесица между q8 и голф с решетка от магазин за един лев. Нищо с което може да ме впечатли.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Факт!-тически... ( преди 5 години )
    увредените от системно ползване на рено не виждат по-далеч от носа си и живеят в техния си измислен свят!
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Къв лукс бе смешен при ел колите немците са никъде лукс та то тва няма пробег.Само позлатени бидета в купето са им в главите на арабите дет поръчват немските тенекии.
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Има го на картинка ама нещо не се произвежда!Ни завод има ни нищо.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Автотрагедия пак се ***. EPA са рейтнали колата на 204 мили пробег. Това е разочароващо малка цифра. Дори и базовата версия на Модел 3 има по-добър пробег. Както и Хюндай Кона и Новия Лийф.
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    trb ( преди 5 години )
    Какъв факт си ти бе тапет, има го разбира се, 166 000 му е цената в Бг
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Имали го по автосалоните.Естествено НЕ.Няма и да го има немците си нямат и на представа как да организират автомобилно производство от нов тип.Батериите китайски канцерогенни ли са че освен канцерогенни дизели ползват и канцерогенни батерии.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Данните на ЕРА да готови и сочат 330км(204мили) което е много малко за 95КВТ батерия а малко по-големия Модел Х с 75 Квт имаше 380км(238мили)