IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обяви цените за зареждане на e-tron

Засега са само за Германия, скоро ще станат ясни и за останалата част на Европа

Audi обяви цените за зареждане на e-tron

Германският автомобилен производител Audi обяви тарифите си за зареждане на електрическия кросоувър e-tron. Трябва да се отбележи, че обявените цени засега са само за Германия. Компанията обещаха да публикуват и тези за останалата част на Европа, след като колата започне да се продава и там.

Системата Audi осигурява няколко вида зареждане, така че собствениците на e-tron ще имат достъп до 72 хиляди зарядни устройства в 16 европейски страни. Компанията предлага на клиентите си две тарифи за зареждане на електрическия премиум кросоувър - "градска" и "транзитна".

Audi-e-tron-2020-800-92

"Градската" тарифа" ще струва 4,95 евро на месец. За още 7,95 евро потребителите ще могат да зареждат електрическата си кола еднократно от станция за бързо зареждане с променлив ток (22 кВт). Зареждането на станция с постоянен ток (до 50 кВт) ще струва 9,95 евро за еднократно бързо зареждане (до 50 кВт).

"Транзитната" тарифа действа в мрежата от зарядни станции Ionity с мощност от 150 кВт. Тази тарифа е по-подходяща за дълги пътувания. Пакетната цена е 17,95 евро на месец. При това цената за еднократното бързо зареждане с променлив ток и постоянен ток е същата като в "градската" тарифа - съответно 7,95 и 9,95 евро. Освен това, при използване на станция с мощност до 150 кВт, ще трябва да се плаща 8 евро на сесия и 0,33 евро за кВтч.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Замислил съм се от доста време за електрическа кола, но имам проблем. Как се стига от София до морето с такава кола? На теория някои от колите могат да минат 400 км. с едно зареждане, но това е само на теория. Реално с едно зареждане могат да се минат 270-300 километра. Дори при 50 КW мощност кола с батерия 65KWh се зарежда за поне час и двадесен минути. Тоест зареждаш 16ч. преди да тръгнеш до горе, стигаш на морето (в най добрия случай) и директно спираш на зарядната станция за час и половина..
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Кавазаки не обявяват цени за зареждане на моята нинджа. Правят го лукойл, омв и т.н. Алди да се занимават с кори и тека ЧЕЗ да определи цени за зареждане.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пак излиза по-евтино от карането на фосили. А и който има къща, може да не плаща за зареждане на Ауди (и кара само градско ;))
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Въпроса е да се плаща все повече и повече. Дано да се провалят електрическите ***
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    хахаха :) абонаментче, кредитче :) симпатяги...безплатно а, :) няма такъв филм.