IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi E-Tron поиска да му сменят... маслото

Електрическият кросоуъвър ползва компютърната система на стандартен модел

Audi E-Tron поиска да му сменят... маслото

Собственик на електрическия Audi E-Tron разкри в Twitter, че на дисплея на колата му се е появил надпис, с който го предупреждава, че трябва да посети сервиз за смяна на маслото. 

В поста си в социалната мрежа Георги Конжович от Мюнхен разказа любопитната случка, като публикува снимка със сервизното съобщение. На нея се вижда добре познатия на много шофьори гаечен ключ. Той е комбиниран с надпис, че при достигане на пробег от 3100 км предстои смяна на маслото.

Audi E-Tron

Факт е, че някои електромобили наистита се нуждаят от периодична смяна на маслото в редукторите, но Audi E-Tron не е от тях. Електрическият кросоувър е много по-лесен за обслужване в сравнение с бензиновите и дизеловите си събратя, които имат и скоростна кутия. Дори спирачните дискове и накладките се сменят по-рядко заради системата за рекуперация на енергията.

Под поста на Конжович се появи и снимка на друг потребител, който е изпаднал в подобна ситуация със свето Audi E-Tron. Лара Левендел от Хамбург публикува снимка, на която компютърът на електромобила и нарежда да изключи двигателя, тъй като той вече е стартиран.

Audi E-Tron

"Явно е, че преходът към електрически мотори ще бъде дълъг и сложен, така че явно трябва да бъдем готови за подобни неща", коментира собственикът на кросоувъра на Audi. А от компанията-производител разкриха, че са получили подобни сигнали и от други свои клиенти и до няколко дни проблемът ще бъде отстранен

Снимки: Twitter

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Отърване няма ( преди 3 години )
    Тамън си е помислил човек,че се е отървал най сетне от калпавите двигатели и отвратителните скоростни кутии на Ауди и.... изненада
  • #15
    13 rate up comment 3 rate down comment
    до Дошо ( преди 4 години )
    "плюеш по немската тройка ..."ле ле , това бие по инфантилност и интервютата на миските! Казанлъшкият ром така и не порасна, още живее в интернет. Нищо, че гони 50, остана си на ниво ауди 80 (с АГУ) от баща му, и се гордее, че има кола (до колкото гнилак за 2.50 лв. може да е кола), която е (по-скоро е била) от "немската" тройка. Милият, още не е преживял детската градина!
  • #14
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Щот Тесла по убава х ( преди 4 години )
    Това поне се решава софтуерно а да каже някой нещо за проблемите със много нови Тесли модел Х при който на силен дъжд при шофиране влиза вода под предното стъкло тече директно по таблото??????? Случайно в Тубата е пълно ама тука никой не обелва и думс нещо не ни изнася
  • #13
    15 rate up comment 4 rate down comment
    ВАГ е. иска си кюмюр ( преди 4 години )
    Сигурно немците са му сложили тайно някое TDI и да го захранват от въздуха.Нали Ауди бяха изобретили технология която произвеждала дизел като извлича сажди и въглероден диоксид от въздуха.
  • #12
    15 rate up comment 9 rate down comment
    . ( преди 4 години )
    Глупави немци! По-скоро да се наплодят арабите да им подменят генофонда. P.S. работил съм с немци и впечатлението ми е същото.
  • #11
    17 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форумната *** се активизира и започна да цъка минуси и плюсове, качили ще промени факта, че най-изостаналата и и3мekяpcka автомобилна компания е ВАГ. Статията е поредното доказателство за това. Смятайте за какво изоставане говорим да ти сложат на електричката комп и софт от ТеДеИ. Такива простотии дори и китайците не правят.
  • #10
    21 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами сами виждате "умниците" от Фолксваген какви ги вършат. Обяснявай после каква велика фирма били. Смяяях, смяяях,...!Не трябваше ли преди да пуснат на пазара това недоразумение, някой от компанията все пак да направи едно кръгче с него!?
  • #9
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахахаха, типично за ВАГ да клатят клиентите си. Явно, обаче на клиентите им е хубаво, което значи, че са амбреажи.
  • #8
    20 rate up comment 4 rate down comment
    м да а ( преди 4 години )
    Като ги знам официалните сервизи, пословични с честност и ниски цени, най вероятно ще ти сменят маслото и ще сгънат 500+
  • #7
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Случват се и такива неща. На следващия модел като екстра може да добавят туба за гориво :D