IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И приборният панел на Toyota Supra се оказа на BMW

Японският производител може да продължи да си сътрудничи с фирмата Design Works

И приборният панел на Toyota Supra се оказа на BMW

Още преди официалната премиера на новата Toyota Supra (серия А90) стана ясно, че автомобилът е построен на агрегати на BMW Z4. Двата модела имат обща платформа, двигатели и трансмисия, като на японската спортна кола дори са поставени надписи "Made by BMW". Освен това, моделите се произвеждат в един и същи завод - този на Magna Steyr в австрийския град Грац.

Нещата за феновете на Toyota станаха още по-неприятни, след като при Supra беше открит заводски дефект и се наложи сервизна акция, която ще бъде проведена от инженерите на BMW. А сега се оказва, че и приборният панел на японското купе е разработка на фирмата Design Works, която се контролира от баварския производител.

Любопитно е, че досега Design Works е работила единствено върху коли на BMW, след като стана част от баварския концерн още през 1995 г. А всички останали нейни проекти не са свързани с автомобилната индустрия, припомня изданието Motor Trend. 

"За съжаление, се оказва, че в новата Supra има много повече германски детайли, отколкото се предполагаше по-рано", коментират журналистите от изданието. И допълват, че е твърде вероятно, японският производител да продължи да си сътрудничи с фирмата, която е собственост на BMW.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Новата Супра е добра точно защото е БМВ!
  • #3
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тойотите са надежни защото от 3-4 литра атмосферки вадят по 200 коня. Ами нормално да е по-надеждно от турбо двигател. Когато вадиш 400 коня от 3 литра се очаква надежността да е по-ниска - и това нито господ нито тойота може да го промени. Избираш си 2 литра 100 коня атмосферка на тойота и ще имаш надежност. Като искаш 400 коня трябва да си готов да плащаш.
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тойота неможе да разработи 400 коня би турбо двигател който е по-надежден от този на БМВ. Ако тойота може да произведе нещо по-добро да го направи.
  • #1
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тоест тая Тойота ще се разваля като БМВ. Не е странно, че вече са почнали с дефектите. Аз разбирам, че Тойота така пестят пари от разработки, ама ще им излезе солено като си загубят името на коли които не се развалят.