IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Toyota ще направят заедно и новия Land Cruiser

Двата концерна продължават сътрудничеството си при всъдеходните модели

BMW и Toyota ще направят заедно и новия Land Cruiser

След като създадоха заедно новите поколения Toyota Supra и BMW Z4 двата автомобилни производителя - Toyota и BMW, ще продължат сътрудничеството си. Те ще разработят заедно и следващото поколение на всъдехода Land Cruiser, съобщава японското издание MacX.

Според информациите, богатите клиенти от Близкия Изток, Китай и Русия искат да имат на разположение голям автомобил, съчетаващ всъдеходните възможности на Land Cruiser с всички луксозни функции и асистенти на водача, предлагания от баварския производител.

В момента най-големият всъдеход на BMW е X7, но пък той все още е далеч от признанието, което пред годините получиха Land Criuser и неговата луксозна модификация Lexus LX. Идеята е двата автомобила - японският и германският да бъдат обединени в един, който ще може да побира до 8 души и да разполага с високите технологии на моделите от гамата X на BMW.

Естествено, новината на японското издание накара водещи автомобилни сайтове от Западна Европа и САЩ да се обърнат с официално запитване към Toyota и BMW за нейното потвърждение. Такова засега липсва, но много анализатори са на мнение, че двата концерна вероятно не биха имали нищо против да разширят сътрудничеството, отчитайки успеха на Supra и Z4. Още повече, че то вече ще засегне най-търсеният сегмент на автомобилния пазар - този на всъдеходите и кросоувърите.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тук не става върпос за спор, а за факти интерпретация не е нужна
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С т*п фен на бе ем ве няма смисъл да се спори, той е по-зле от кон с капаци. Само се моля късмета да ме пази от тези *** по пътищата
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В момента с Тойота ситуацията е следната: - спортната им кола я направи BMW - Mazda ще им дава платформа и двигатели - според статията всички съвременни екстри и технологии ще идват от BMW.В крайна сметка: и каруцата е здрава, но вече всички се усетиха, че не искат да карат каруци.А защо каруцата е здрава: защото е възможно най-опростена и няма какво да и се развали
  • #2
    17 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-скоро вурстовете са се усетили, че трябва да подобрят качеството на всъдеходите си, защото е трагично спрямо легенди като Land Cruiser.
  • #1
    4 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Оризарите се усетиха, че никой не им иска изостаналите пластмасови дървени каруци в този модерен свят.