IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-четени статии в Automedia през 2019

Има ли смисъл от дизеловите добавки, как да съхраняваме правилно гумите и кои са най-грозните SUV в историята

Според баналното клише първите дни на новата година са време за равносметка за старата. Но вместо да ви досаждаме с обичайните годишни обзори, ние решихме да ви припомним кои наши статии намерихте за най-интригуващи през 2019.


10. Къде отиват непродадените нови автомобили?

mostread10

Дори и при добре развиващи се световни пазари все пак остават немалки количества чисто нови автомобили, които производителите не успяват да пласират. Какво се случва с тях, е една от най-добре пазените тайни в автомобилната индустрия. Или по-скоро беше.


9. Полезни ли са добавките за дизеловите двигатели?

mostread9

Шофьорите на дизелови автомобили вероятно са чували за добавки, а рекламите за тях се срещат често. Самите търговци предлагат обогатени с добавки горива. Но има ли смисъл да добавяме сами в резервоара нещо повече от това, което идва от колонката?

   
8. 20 автомобила, които ще изчезнат през 2020

mostread8

2020 ще е година на големи сътресения в автомобилния свят - от една страна, заради новата вълна стандарти за емисии в Европейския съюз, и от друга, заради все по-силния натиск от страна на инвеститорите, които искат от автомобилните компании постоянно растящи печалби. Над 40 различни модела, които имат проблеми с екостандартите или не се продават достатъчно добре, ще си заминат и сега е последният шанс да се сдобиете с тях, ако имате такова желание.


7. Целогодишно със зимни гуми - излиза ли сметката?

mostread7

В България ползването на зимни гуми не е задължително, но за щастие мнозинството шофьори разбират добре ползата от тях и не се налага законът да ги принуждава. В последните години обаче наблюдаваме една друга, все по-популярна тенденция: да се кара целогодишно със зимните гуми. Има ли наистина логика в това?


6. 10 страхотни технологии, които не успяха да се наложат

mostread6

Толкова сме свикнали с устройството на съвременните автомобили, че рядко се замисляме: не можеха ли те да бъдат и съвсем различни? Историята е пълна с примери за обещаващи технологии, които не са се наложили заради дребни недостатъци или дори чиста случайност - от ракетните спирачки до газотурбинните мотори.


5. 20-те най-отблъскващо грозни SUV в историята

mostread5

Кои са най-грозните автомобили в историята? Темата е спорна и необятна, дори и да пренебрегнем внушителния принос на някогашния соцлагер (тук можете да видите подборката на "КОЛЕЛА", която отдава дължимото и на "Москвич" и ВАЗ). Журналистите от престижното американско издание Car & Driver обаче са се фокусирали само върху SUV сегмента и са подбрали най-отблъскващите модели в него.


4. 12-те коли, които най-силно ни впечатлиха във Франкфурт

mostread4

От "електрическата S-класа" на Mercedes до китайското чудовище, по-бързо от Bugatti Chiron: нашите специални пратеници във Франкфурт подбраха най-любопитните премиери от IAA 2019.


3. Кои са 15-те най-евтини нови коли в България?

mostread3

Евтино ново или много употребяван лукс? Стотици хиляди купувачи на автомобили в България си задават този въпрос всяка година. По-разумно ли е да си вземете чисто нова малолитражка вместо 12-годишен Mercedes? Без засега да се намесваме в спора, решихме да проверим кои са най-достъпните нови автомобили на българския пазар. Строго погледнато, статията бе от края на 2018, но продължи да предизвиква силен интерес и през 2019. А междувременно тук можете да видите и актуализираното ни проучване за 2020, в които са настъпили доста промени.


2. 7 луксозни седана, които са по-евтини от нова Dacia

mostread2

Разполагате с около 20 000 лева и се готвите да ги инвестирате в автомобил. Предложенията на пазара за нови коли не са кой знае колко, като за тези пари ще трябва да се задоволите с базови версии. В същото време, ако възрастта и предишните собственици не ви притесняват, имате доста варианти на пазара втора ръка. Някои вероятно доста ще ви изненадат.


1. Защо никога да не редите гумите на купчина в гаража

mostread1

Ползването на два различни комплекта гуми за зимата и лятото е най-разумната политика за шофьорите в страна с климат като българския.
Но то води със себе си и един понякога досаден въпрос: какво да правим с четирите гуми, които не ползваме в момента, и как най-правилно да ги съхраняваме. Няколко прости съвета, и няколко развенчани мита за складирането на гуми през зимата.

 

0 от 500