IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-четени статии в Automedia през 2018

Най-обезценяващите се коли, защо капачката на резервоара се мести и кои са най-абсурдните автомобилни митове

Началото на януари е време за традиционните - и обикновено отчайващо скучни - годишни обзори. Вместо да ви досаждаме с преразказ на събитията от 2018, решихме да ви припомним статиите, на които вие обърнахте най-голямо внимание. Ето десетте най-четени материала в Automedia.bg за 2018 година:


10. Обмислят се промени в данъка за старите автомобили
Automedia.bg бе първата медия в България, съобщила за подготвяните промени в данък МПС и въвеждането на екологичен компонент при изчисляването му. Още в началото на април след разговор с финансовия министър Владислав Горанов разкрихме за предстоящите промени, които действително станаха факт през октомври. И също така първи обяснихме, че те далеч няма да са толкова драстични, колкото разтръбиха основните телевизии (СТАТИЯТА).

Владислав Горанов


9. Volkswagen представи „дом на колела”
Популярността на кемперите в България не бива да се подценява, както показа този текст за модификацията Grand California на VW Crafter, представена на специализираното изложение в Дюселдорф (СТАТИЯТА).

VW Crafter Grand California


8. Най-калпавите двигатели в историята (I част)
Надеждността на автомобила е особено важна на пазари като българския, където 95% от продажбите се падат на употребяваните коли. Тази класация на най-проблемните двигатели се опитва да улесни избора на пазара "втора ръка". Някои от агрегатите в списъка изненадаха и нас (СТАТИЯТА).

калпави двигатели


7. 10 мита за автомобилите, в които някои шофьори още вярват
Японски ли са наистина японските коли, и действително ли SUV моделите са по-безопасни за каране? Това, че знаем нещо от много години, не означава непременно, че то е истина (СТАТИЯТА).

Митове - Jeep Cherokee


6. Провалите на германското автомобилостроене    
Германската автомобилна индустрия обикновено е синоним на качество и престиж, да не говорим, че е гръбнакът на най-мощната европейска икономика. Но и тя си има своите унизителни моменти, за които предпочита да не се говори (СТАТИЯТА).

Провали - Mercedes


5. Петте най-вредни навика, влияещи на състоянието на автомобила    
Някои са очевидни, други - не толкова. Но учудващо много хора продължават да ги прилагат, вредейки и на колата, и на портфейла си (СТАТИЯТА).

Вредни навици


4. Кои са най-изгодните за препродажба автомобили
Това е един от най-важните фактори при избор на кола - за колко ще можете да я продадете след 4-5 години. Тази германска класация се опитва да даде отговорите. Като имате предвид, че и у нас застрахователната стойност се определя по германски таблици, изводите й са напълно актуални и за България (СТАТИЯТА).

Препродажба Opel


3. Защо капачката за горивото не е от една и съща страна?
На пръв поглед тривиален въпрос, за който обаче установихме, че няма еднозначен отговор (СТАТИЯТА).

капачка резервоар


2. Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!
Ето пет автомобила, с никой от които няма да предизвикате особена радост у майсторите в сервиза. Донякъде изненадващо, списъкът включва и Porsche (СТАТИЯТА).

Провали - Mercedes


1. Кои са 15-те най-евтини нови коли в България?
Възможно ли е да карате нов автомобил и това да ви струва под 200 лева на месец? В този материал се опитваме да дадем отговора, подреждайки 15-те най-достъпни нови коли на българския пазар - според ценовите листи към декември (СТАТИЯТА).

Lada Vesta

 

 

0 от 500