IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

Пет модела, които хората в сервизите откровено мразят

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

Купуването на автомобил , независимо нов или стар, е сериозна стъпка. Можете да попаднете на кола, която буквално да ви скъса нервите, а и да ви бръкне серизно в джоба след това. При толкова много модели на пазара задължително трябва да се направи проучване на цените, както и на самите дилъри.

Хубаво е обаче да получите и второ мнение за автомобила, към който сте се насочили. А такова могат да дадат механици от сервизи, които ежедневно се сблъсват с повреди. В социалната мреже Reddit има група „Mechanics of Reddit”, които бяха запитани „Кои автомобили не бихте си купили, ако съдите по това, което сте виждали при тях на работното си място?”.

Професионалните мантьори определят 5 автомобила, които според тях са пълна загуба на пари и време. Това може да помогне на някой бъдещ купувач да се предпази от евентуална грешка. Трябва да уточним, че в случая става дума за модели, предлагани на пазара в САЩ.

1. Ford Focus


Големият проблем на Ford Focus е автоматичната скоростна кутия. Едит от механиците е запитан „Кой автомобил мрази най-много да ремонтира?”, на което той отговаря:

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

„Определено Ford Focus с автоматична скоростна кутия. Механичните скорости са много добри, но автоматиците са пълен боклук. Имаме клиенти, които идват в сервиза след пробег от 5000 мили (около 8000 км), при които кутията е напълно повредена”.

Друг участник в групата също препоръчва да не се купуват Fiesta и Focus, произведени през периода 2012-216 г., с автоматик. Неслучайно група клиенти съдят Ford в момента именно заради проблеми с трансмисията PowerShift, поставяна на тези два модела.

2. Porsche Cayenne


Друг от механиците в Reddit е категоричен, че най-лошият автомобил за ремонт е първото поколение на Porsche Cayenne. Според него, пробелмът е, че моделът от тази генерация вече е доста евтин и много повече хора могат да си го позволят, но те не си дават сметка за ремонтите, които им предстоят.

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

„Ако имате генерален проблем с модел на Toyota от началото на 2000-та година, смяната на двигателя ще ви излезе няколко хиляди долара. При Porsche сумата е 15 000 долара, а подобен ремонт често се налага при тези автомобили”, обяснява механикът.

3. Volkswagen New Beetle


Най-големият кошмар за монтьорите определено е Volkswagen Beetle. Дори смяната на радиатор при този модел е неимоверно трудна, защото трябва да се разглоби цялата предна част на колата.

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

„Постояннно се занимавам с неработещи спирачки. Освен това електрическите механизми на прозорците са ужасни. Често ми се случва те да се отварят или затварят сами по време на движение. Фаровете също са доста проблемни. Обичам тази кола, но всяка седмица съм в магазина за резервни части”, споделя един от механиците, който притежава Volkswagen New Beetle.

4. Chrysler Sebring


Един от монтьорите в „Mechanics of Reddit” на свой ред посочва, че за него Chrysler Sebring е най-лошият автомобил, с който се е сблъсквал някога. Става дума за версиите с V6 двигател. Негов колега пък е още по-категоричен: „Имам такава кола и искам този, от който я купих, да си я вземе обратно”.

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

В дискусията се включва и внукът на бивш водещ инженер в компанията Chrysler. „Моят дядо работеше за Chrysler през 60-те години на миналия век. Той винаги е имал възможност да си купи каквато поиска кола на марката, при това на доста по-изгодна цена. Въпреки това, дядо ми винаги е карал само Ford”.

5. Mercedes-Benz G-Wagen


Механиците явно не обичат особоено и Mercedes-Benz G-Wagen. Един е тях е категоричен: „Тези коли изглеждат добре, но са неудобни за управление. Освен това са изключително скъпи и много често се развалят. А ремонтът им е адски труден”.

Автомобилни механици: Тези коли са кошмар!

Друг потребител допълва: „Виждам доста нови коли от този модел и си мисля, че трябва да бъдете доста луд или просто „богат луд”, за да си купите за толкова много пари един 40-годишен трактор с хубави кожени седалки”.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    За G-класата определено важи приказката за киселото грозде. Имал съм удоволствието да покарам такъв и мога да кажа, че макар да влиза в завой като слон в стъкларски магазин кефа е уникален.
  • #24
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Разбира се, че ... ( преди 5 години )
    сервизите обичат алуди, рено, фиат и т.н.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    ако не мога да я остава колата в официалния сервиз и за 1 ден да ми я ремонетират с всички кусири които те са ми казали и аз съм добавил, което да не пречи на месечния ми бюджет... може би това не е моята кола.
  • #22
    9 rate up comment 15 rate down comment
    azlk ( преди 5 години )
    карам мерцедес е290 на 20 години и нямам никакви проблеми преди карах ситроен на 5 години и не излизах от сервизите
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Div ( преди 5 години )
    Failed On Road !
  • #20
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Div ( преди 5 години )
    Абсолютно вярно-точно това бяха думите на един познат с доста оборотен сервиз!И добави гледайки новичката ми Мазда:Как може да си купуваш такава кола,загубих още един клиент!
  • #19
    12 rate up comment 1 rate down comment
    магазина у вас ( преди 5 години )
    не знаех, че форд фокус се е произвеждал чак през 216г.!
  • #18
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Значи европееца хем билнационалист и шовинист и хем купувал немските бракми, защото не бил глупав и бил практичен?!?!?!Аве ей лольо, сменяй го тоя дилър ве момче, че виж какви неща ти пробутва и ти после какви простотии пишеш!Те немските каручки, ако бяха толкова хубави в цял свят щяха добре да се продават, а не само в гАйропата и Китай.
  • #17
    13 rate up comment 1 rate down comment
    редакторчето ( преди 5 години )
    надолу в новините има за новия двигател на А-клас - от дачия ;)
  • #16
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Кифка ( преди 5 години )
    Немско любците са бая простички.Само да не забравяме ,че БМВ се сгодиха с Пежо а Мерцедес лапат двигатели и купета от Пи..ата.Гадни и по-точно гнусни писателчета.