IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи VW Passat B5 със заводски W8

Двигателят развива 270 коня при 6000 оборота в минута (ВИДЕО)

Чуйте как звучи VW Passat B5 със заводски W8

Малцина са тези които знаят, че прочутият VW Passat B5 GP, произвеждан в периода 2000-2005 г., беше оборудван и с W8 двигател. Този мотор се слави със своята ненадеждност, но е високо ценен от феновете на марката заради осигуряващата динамика и невероятно приятния си "рев".

W8 беше най-мощният двигател, който можеше да се намери в обновения Passat B5 - той развиваше 270 к.с. при 6000 оборота в минута и цялата мощност се предаваше на четирите колела.

YouTube каналът Better Than Coffee публикува видео с подборка на точно такива Passat, което ви позволява да оцените цялата мощ и звуков потенциал на W8, монтиран в B5. Вижте и се убедете сами, че това е наистина интересен тандем.

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Интересен факт който трябва да се отбележи, че доста от w8 са със сериозни километражи от 200000 км нагоре по клиповете за ускорение. Хем по 5 дни са в бокса и горят като зилове хем ги карат сериозно.
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Никола ( преди 4 години )
    Само за протокола-1200лв ми струваше смяна на термостата.по на там да не пиша...най голямото г.вно като двигател-1 ден каране -6 в бокса..
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато имаш двигател с голяма кубатура 4 литра 8 цилиндъра и голям въртящ момент това прави двигателя изключително гъвкав. Това ще рече, че двигателя се справя във всякакви условия добре. Във градска среда можеш да си мажеш на ниски обороти като дизел и да се кефиш на звука на осемте цилиндъра а на извън градско колата се движи с високи скорости и изключителна лекота. Имено за това големият двигател се смята за екстра. Доста скъпа при това.
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Още смях ( преди 4 години )
    Най смотания двигател, тоалетна
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Deo88 ( преди 4 години )
    Славел се със своята "ненадеждност" ...Не знам от къде е взета тази информация , но е напълно абсурдна !А най-големият пропуск в статията - Това е Пасат Б5.5 , а не Б5 както е описано ... само с това ми стана ясно какво ще бъде написано из редовете .Колата си е хубава от всякъде , просто има по-скъпа поддръжка и разход на гориво , това е , който може са си го позволи и не го бърка разхода , с кеф ще си я кара :)Всичко най !:)
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има доста клипове в интернет как хората си ги карат и им се радват, но за Бай *** чуждото грозде е кисело..
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Sobstvenik ( преди 4 години )
    Passat-a не е лоша кола за времето си, НО е предназначен за хора по-високи финансови възможноти :) в днешно време това е кола, която няма да впечатли абсолютно никой - с ускорение до 100 за близо 8 секунди и градски разход от 20/100.
  • #10
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Dream cars
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има коне има въртящ момент 4х4
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е истинска кола