IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изтегля 700 000 коли в сервизите си

Акцията ще засегне 5 модела, продавани в цял свят

Volkswagen изтегля 700 000 коли в сервизите си

Компанията Volkswagen ще вкара в сервизите си 679 027 автомобили, които са оборудвани с автоматична скоростна кутия и система за безключов достъп в салона. Акцията стартира на 11 октомври, като засяга модели на германската марка в цял свят.

Сред тях са Beetle и Beetle Convertible (произведени през 2012-2019 г.),  ), Golf GTI (2015-2019 г.), Golf (2015-2016 и 2018-2019 г.), Jetta (2011-2018 г.) и Golf SportWagen (2017-2019 г.), съобщава на сайта си Националното управление за безопасност на движението на САЩ.

Оказва се, че шофьорите на тези автомобили могат случайно да извадят ключа по време на движение и така да се стигне до сериозна авария и съответно до пострадали хора. По принцип, всички водачи са наясно, че ключът не бива да се вади, когато лостът не е поставен в положение Parking. Оказва се обаче, че на контактите на превключвателя на скоростния лост се натрупва силикат (минерални или химически съединения, съдържащи силиций) и той води до изваждане на ключа.

Засега няма регистрирани инциденти, но във Volkswagen искат да вземат мерки за предотвратяването им. Засегнатите коли са от цял свят, не само от САЩ, като от компанията обещават, че ремонтът ще бъде извършен бързо и напълно безплатно за собствениците.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолк с Ваген и качество са оксиморон! Никога не бива да се ползват в едно изречение! Интересно ми е в коя година живеят тези *** и не са ли чували за безключово стартиране на автомобила. Явно, това за тях е много сложна система и все още я карат с ключове. Обаче, колкото и да е елементарно с ключ и това не им се отдава да го направят, като света. Да не говорим за агрегатите им и трансмисиите, че там са пълна скръб завалиите!
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Clean diesel ( преди 4 години )
    Между желание и възможности има огромна разлика.
  • #1
    10 rate up comment 20 rate down comment
    444 ( преди 4 години )
    Напълно нормално. Това са наи качествените автумобили. Искат всичко да е перфектно по тях.