IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Еколозите обявиха война на Volkswagen

Влак с нови автомобили на компанията беше блокиран край Волфсбург

Еколозите обявиха война на Volkswagen

Екологичните организации провеждат все по-агресивна политика срещу компаниите, произвеждащи двигатели с вътрешно горене, но засега самите производители приемат нещата спокойно. Или поне се опитват да го правят.

Това важи с пълна сила за Volkswagen, след като в понеделник протестиращи еколози спряха влак с нови коли на германската марка, напускащи завода във Волфсбург. С акцията си "зелените" протестират срещу автомобилната индустрия, като я обвиняват за промените в климата. Те са поискали от Volswagen "незабавна промяна на курса", на което ръководството на концерна реагира спокойно.

Активистите настояваха за започване на преговори, но представители на Volkswagen категорично отказаха. Един от участниците в акцията заяви, че целта е да блокират работата на завода във Волфсбург, като в нея участват около 30 души. На мястото пристигнаха и 15 полицаи, които едва късно вечерта в понеделник успяха да освободят движението по жп-линията и влакът потегли.

Срещу протестиращите е образувана административно производство за опасна намеса в железопътни превози. Като цяло обаче демонстрацията премина през инциденти, а и разписанието на влаковете в района не беше нарушено, тъй като влакът се намираше в близост до завода във Волфсбург и по него не минават други композиции.

Ден по-късно от Volkswagen заявиха официално, че концернът редовно кани природозащитни организации на диалог по въпросите за защита на климата. До 2023 г. групата ще инвестира над 30 млрд. евро в електрическа мобилност, а до 2030 г. минимум 40% от произвежданите от Volkswagen AG превозни средства ще бъдат на ток. 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те Американците пък карат само коли над 3000 куб. и харчат 25/30л на сто и въобще не замърсяват природата щото европейските най често са между 1.5 куб и 3000 куб. и замърсяват яко
  • #5
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Wallon ( преди 4 години )
    Германците сая аут икономиката им е на свободно падане.Досега зависеха единствено от подаянията на Сащ и Китай ама с тая търговска война дойчовците отивват в небитието все пак са една плюнка 300к кв км.Нищо не зависи от толкова малка държава няма и как да зависи!
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Wallon ( преди 4 години )
    Тецове на въглища има само в изостанали държави като Германия Полша и Чайна Майна.Корабите са малко и в океана тоест тва се разпръсква а не в центъра на града.Чайна е основният партньор на немците и в частност ФВ да им го кажат те.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Wallon ( преди 4 години )
    Решения има не от днес за утре ами от десетилетия.Но немските картели заедно с медии като ауто билд спъват прогреса.
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Че ФВ не са цвете е ясно, но зелените прекаляват и се превръщат все повече в Еко терористи.. Някои промени не стават от днес за утре или както те искат за вчера. Люботино ми е как са стигнали протестиращите до там? Пеша? Или с колата?
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Малко без фолцвагени сега. Ко ще праят голфаджиите?