IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Зелените" заплашват да провалят автосалона във Франкфурт

Екологичните организации ще блокират изложението на 14 септември

Неправителствени екологични организации и различни асоциации за опазване на околната среда призоваха за блокиране на международния автомобилен салон във Франкфурт, тъй като на него се рекламират автомобили с двигатели с вътрешно горене. Те организират голям митинг на 14 септември, когато е първият ден за посетители на изложението, съобщават медиите в Германия.

Протестният митинг ще бъде под надслов "Двигателите с вътрешно горене - вън! Трябва да се действа незабавно!" Еколозите призоваха своите симпатизанти да дойдат заедно със семействата и приятелите си във Франкфурт на велосипеди или ако живеят твърде далеч, да използват автобуси и влакове, но не и леки коли.

В интернет има подписка, с която се събират протестиращите. В нея има призиви от рода на: "Блокирайте изложението! Нека им провалим събитието. Нашите действия са нарушения на правилата, но не се крием и го правим открит. Правителството бездейства, затова сме уверени, че сега е моментът за тази акции. Трябва да преобърнем нещата и да ги принудим да се насочат към чистите технологии, които отдавна съществуват".

Медиите в Германия отбелязват, че за първи път 8 седмици преди откриването на автосалона се е образувала толкова голяма вълна от протести от страна от леви екстремисти. Организаторите на изложението са сериозно притеснени и вече взимат мерки, за да могат да се справят с масовия протест.

И досега по време на изложбата е имало демонстрации на екологични организации, но това бяха малки групи, които бързо си тръгваха. Сега обаче органите на реда очакват в митинга да се включат и радикални елементи от така наречения "черен блок", а това обещава сериозни проблеми.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Лицемери.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    колкото повече им се дава гласност, толкова по силни се чувстват. За опазването на природата съм, но такива крайни елменти, които си мисят, че като върнат коня и каруцата нещатата ще се оправят ми идват в повече. Отделно, че голяма част от тях забравят за Екологията, когато тръгнат на почивка със самолет. И до протеста пак ще идат с колата, само ще паркриат малко по далече. Лицемери..