IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шварценегер заплаши производителите на автомобили

Вашето време изтече, категоричен е холивудският актьор

Шварценегер заплаши производителите на автомобили

Яростният привърженик на електромобилите, бивш губернатор на Калифорния и холувудски актьор Арнолд Шварценегер подложи на сериозна критика световната автомобилна индустрия. Това стана на световната конференция R20 във Виена, посветена на промените в климата.

Пред участниците в събитието говориха Шварценегер и 16-годишната активистка Грета Тунберг, като и двамата предупредиха за очертаваща се климатична катастрофа. Според бившия културист, политиците в цял свят не обръщат сериозно внимание на подобни проблеми, въпреки че на Земята с всяка изминала година става все по-топло заради изхвърлените вредни емисии.

"Трябва да се действа незабавно и всички хора да се обединят в борбата срещу климатичните промени. Поканихме и Белия дом да се включи в тази борба, но явно поканата ни се е изгубила по пътя", пошегува се Шварценегер с бездействието на властите в САЩ.

Холивудският актьор заяви, че не може да разбере, защо производители като Volkswagen са готови да лъжат, вместо да насочат усилия към разработка на ефективни електромотори, които да се продават в цял свят

"Вашето време изтече и съсем скоро ще осъзнаете тази истина", обърна се към производителите бившият губернатор на Калифорния (2003-2011 г.), който е сред създаделите на организацията "R20 - региони на действие в областта на климата".

 

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всички обичат дадават за пример Скандинавските държави, само че те са с малко население и голяма територия и ресурси, могат да харчат пари за ел. транспорт. В Южна Европа не е толкова просто.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    I'll be back за двигателя с вътрешно горене
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    точно норвегия да се посочва за пример за екология е като канибал да продава зелена зелена салата на местния пазар
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    waso ( преди 4 години )
    Номер 1, веднага си запиши час за лекар,и внимавай като минаваш с хондата през локви, дане си намокриш ***
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Бакалов ( преди 4 години )
    100% чистата електроенергия е в Исландия. 85% от къщите се отопляват на геотермална вода, която преди това е произвела ток. Тръбите минават под улиците и тротоарите и в Рейкявик сняг и лед няма. Ток имат бол - 9 пъти над средното производство за ЕС. Горива ползват само за транспорта. Минат ли на електромобили, ще са първата страна с нулево потребление на фосилни горива! Е, при тях е развит моторния спорт и разходките с джипове, та това никога няма да стане, но ще е минимално потреблението.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Скоро четох статия как еко талибаните съсипват икономиката на Европа. 10% от въглеродните емисии - това е дяла на Европа от общото количество отделен СО2. И преди съм го казвал, какво от това, че са купени няколко тролея тук. Горите в Амазония с какво ще ги заменим?
  • #6
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Име ( преди 4 години )
    Малко цинично звучи да те пучава на тема екология и автомобили човекът, който популяризира (да не кажем създаде) цивилната версия на Хамър. И този като Леонардо Дикаприо лети с частен самолет, за да обяснява колко се затопля Земята, а? Както винаги се получава, не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря.
  • #5
    12 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тоя до скоро имаше поне 10 коли с двигатели над 5 литра. сега кво ли не е готов да говори за да му продадат Тесла с отстъпка. изкуфял дъртак
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Е тинтири пак го изтриха щото не може да *** различно мнение трябва да сме всички с промити електро-мозъци, партията така казва! Единствената държава с чиста енергия е Норвеия! От там насетне само Калифорния частично я доближава, но и тя е далеч. Да не говорим че основните мощности за производство на батерии са на изток, където електричеството е меко казано мръсно! Няма как да ви се получи чистия транспорт с батерии поне още 20-25 години и това е по презумпция че до тогава може би нещо ще стане!
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Ако беше казал и че HUAWEI са много лоши, направо Тръмп награда щеше да ти даде ! Иначе ме кефиш !