IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шварценегер заплаши производителите на автомобили

Вашето време изтече, категоричен е холивудският актьор

Шварценегер заплаши производителите на автомобили

Яростният привърженик на електромобилите, бивш губернатор на Калифорния и холувудски актьор Арнолд Шварценегер подложи на сериозна критика световната автомобилна индустрия. Това стана на световната конференция R20 във Виена, посветена на промените в климата.

Пред участниците в събитието говориха Шварценегер и 16-годишната активистка Грета Тунберг, като и двамата предупредиха за очертаваща се климатична катастрофа. Според бившия културист, политиците в цял свят не обръщат сериозно внимание на подобни проблеми, въпреки че на Земята с всяка изминала година става все по-топло заради изхвърлените вредни емисии.

"Трябва да се действа незабавно и всички хора да се обединят в борбата срещу климатичните промени. Поканихме и Белия дом да се включи в тази борба, но явно поканата ни се е изгубила по пътя", пошегува се Шварценегер с бездействието на властите в САЩ.

Холивудският актьор заяви, че не може да разбере, защо производители като Volkswagen са готови да лъжат, вместо да насочат усилия към разработка на ефективни електромотори, които да се продават в цял свят

"Вашето време изтече и съсем скоро ще осъзнаете тази истина", обърна се към производителите бившият губернатор на Калифорния (2003-2011 г.), който е сред създаделите на организацията "R20 - региони на действие в областта на климата".

 

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Колко е екологична "електиката" зависи до колко е екологична енергетиката на страната в която я караш и страната производител на батериите.
  • #1
    11 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Холивудският актьор заяви, че не може да разбере, защо производители като Volkswagen са готови да лъжат, вместо да насочат усилия към разработка на ефективни електромотори, които да се продават в цял свят. Лъжат защото така са създадени и такава е цялата им история на тази марка. Създадена с лъжа от нацистите в името си има лъжа дори. Народна кола била! Нещо, като народен салам, т.е. за нищо не става. А и лъжат, защото са полу-държавна перачница и държавата е зад гърба им и ги подпира!