IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen забърка нов дизелов скандал

Незаконно устройство е открито и при поправените от концерна автомобили

Volkswagen забърка нов дизелов скандал

Изглежда скандалът с манипулираните дизелови двигател на концерна Volkswagen скоро няма да стигне до своя край. Германският производител беше принуден да ремонтира проблемните автомобили за своя сметка, като им постави нов софтуер. Оказа се обаче, че и той съдържа устройство да измама, което намалява вредните емисии при измерване по време на тестове.

Това става ясно от решението на окръжния съд на Дюселдорф от преди няколко дни и вероятно ще доведе до нова вълна от искове срещу Volkswagen от страна на собственици на дизелови коли на концерна, които трябваше да бъдат оправени. Устройствата за измама в софтуера са открити при автомобили на Volkswagen, Audi, Seat и Skoda, които след ремонта продължават да се движат по пътищата на Германия, съобщава изданието WallStreet-Online.de.
 
Според заключенията на съда,  поправката на софтуера от страна на Volkswagen е трябвало да гарантира, че вредните емисии от двигателите са правилно контролирани. Оказва се, че система за пречистване на отработените газове в новата версия работа само при външни температури между 10-32 градуса по Целзий. В случай, че температурите падна под тези стойности или се увеличат над тях, пречистването се деактивира и дизеловият двигател замърсява повече от позволеното.

Очаква се последствията от решенията на съда да бъдат с ефекта на бомба, тъй като претенциите от страна на собственици на дизелови коли на концерна вече бяха уредени. А ръководството на германския производител официално поиска от съдилищата в Германия да прекрати всички искове, тъй като от началото на скандала са минали повече от 3 години.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #21
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Илко ( преди 4 години )
    От чисто нов пасат, се качих на чисто нов акорд (преди да ги спрат за Европа). 190К по-късно съм сменил само консумативи.Пасата ти създава усещане за немско качество, но това беше само усещане. Постоянно нещо се разваля - я електроника, я окачване... Беше ми побеляла косата. Няма да ви разказвам какво преживявах преди това с Ауди.Повечето ми приятели вече са или със Субару или с Хонда и Тойота. От тогава насетне използваме колите по предназначение, а не им робуваме.Всеки сам си решав ...
  • #20
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да се изкажа иа аз тука като програмист с опит стартиращ от края на миналият век - БАХ ТОЯ РЕМОНТ ДЕТО СА ГИ НАКАРАЛИ ДА НАПРАВЯТ С ПОСТАВЯНЕ НА НОВ СОФТУЕР. Явно ЕУ е обединение на жалки *** щом такива работи минават.
  • #19
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това си е рецидив., то миналата година Септември месец се удремаха когато влезнаха новите изисквания за вредни емисии, ама май сега пак са взели шорткъта. То какво излиза, на тея *** ВАГ им излиза по-евтино да си платят глобите вместо да си оправят бакиите. ВТФ, ало баба Меркерл и КО, що спите бре?
  • #18
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Слибен ( преди 4 години )
    Явно Фолксваген са лъжци-да ги глобят ама тоя път петорно,та верно да им дойде малкият акъл!
  • #17
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Идиотщина ( преди 4 години )
    Млати фолкацвагено у главата-мамицаа им фашис.а
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Германофилските *** се разсмърдяха.Миите ги тея минжи.
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    !! ( преди 4 години )
    Накрая и един работещ в рено.бъгъ да признай, че рено са ***!
  • #14
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Emo ( преди 4 години )
    Дрън-дрън. Поръчкова пропаганда. Как па само на VW дизелите замърсяват.
  • #13
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 4 години )
    Оня льольо факта явно е плод на скъсан френски льо кондом! )))))
  • #12
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Малко размисли ( преди 4 години )
    Че Рено са бок. лук-бок. лук са.Но Фолксваген Груп са много по-добри в това да правят бок. луци.Казвам го като бивш собственик на Ауди,на Рено, на Дачия и най-сетне на служебна :)Най-много се наиграх с премиум Аудито-няма такъв ке. ***.! Клиото ми беше простовато и неудобно, ставаше само за София, но здраво.Дачия шумна на дълъг път, евтина като интериор, но супер достъпна и многоооооо здрава.Накратко дано да фалират тези мошеници от Фолксваген.