IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Израелци монтираха кран за вода в автомобил

Тестват системата заедно с Ford, не е ясно кога ще види бял свят

Израелци монтираха кран за вода в автомобил

Израелската компания Watergen разработи атмосферен генератор за вода Automotive AWG, който извлича чиста вода от въздуха. Технологията може да се използва в автомобилите.

Какво представлява системата? Въздушният филтър прочиства въздуха от прах, газове и химикали, след което чрез топлообмен и охлаждане създава влага и я превръща във вода. Тази вода се събира и подхранва чрез многоетапна система за филтрация, като се добавят минерали за „свеж и здравословен вкус”.

Водата се съхранява в специален резервоар. Шофьорът и пътникът до него винаги имат възможност с помощта на диспенсер да си налеят чиста вода в чаши. Трябва да се отбележи, че водата се произвежда постоянно, докато превозното средство е в движение.

Кран за вода

Watergen вече има опит в разработването и производството на атмосферни генератори за води за цели сухи региони, градове и села. Технологият Automotive AWG се основава на съществуващите разработки, като просто е адаптирана за автомобили.

В момента израелците работят с Ford за тестване на технологията. Въпреки това, в момента няма информация колко вода може да произведе тази система, нито кога тя ще бъде внедрена в автомобилите.

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Зилен ( преди 4 години )
    Да пия кондензираните пари на дизелкът пред мен? Не ми звучи много разумно да събираш вода от въздуха над магистралата. Може да е 99.9% чиста, но останалите 0.1% не ми се мисли какво са.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Златев няма да го позволи това. В Лукойл кой ще купива вода по 2 лева?
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тц ( преди 4 години )
    Няма още технология, способна да сведе софийската смрад до агрегатно състояние "свеж и здравословен вкус", няма. Наночастиците от дизелите и бензините на директно впръскване са толкова малки, че не се филтрират в белите дробове и навлизат директно в кръвопотока...на собствените ви деца, драги автомобилисти!
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форумната *** пак се из-***! Той заради това кара ВАГ, защото обича да се-ре! Сега обаче го е яд, че неговата подвижна т0алетна няма да я оборудват с вода. Явно затова собствениците им са такива миризливи твaри!
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Предполагам, замисълът е да има и водомер, нали!!
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А т0алетно казанче кога ще има? На премиумите ще е с копче, а на останалите ще е с въженце за дърпане...
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха, некви чи-фу-ти открили топлата вода! Всъщност студена вода, но са на път и топлата да я открият. Ба-си, к'ви простотии се публикуват в този сайт. Ами, че то и климатиците дърпат влагата. Да я събират, минералицират, овкусяват и готово. В техния регион има много хора(чи-фу-ти де), които си пият ури-ната. Дори пиенето на ури-на е метод за лечение на някой болести при тях. Една позната живяла в Израел ми го разправя. Самата истина е! Да ползват този метод,за да става кръговрат.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ей много умни тия най обикновен обезвлажнител сложил в автомобила за да пиеш кондезна вода само не ми е ясно какви са и качествата след филтрирането и минерализацията
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    това си е решение и то добро на проблем в региона - липса на вода. За тук на никой не му е необходимо такова нещо.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ха-хо ( преди 4 години )
    А биде да монтират не щеш ли?Ще шофираш ли или ще живееш в автомобила?