IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Технология прави безпилотните коли по-сигурни за пешеходците

Системата на Jaguar Land Rover проектира върху пътя посоката на движение

Технология прави безпилотните коли по-сигурни за пешеходците

Jaguar Land Rover разработи система, която проектира върху самия път посоката на движение на автономния автомобил. Системата е проектирана така, че да уведомява останалите участници в пътното движение какво ще направи превозното средство и има за цел да облекчи тревогите, свързани с липсата на доверие в автономните коли.

Проекциите, тествани на автономни капсули, използват серия от линии с регулируемо разстояние, което намалява, когато автомобилът се подготвя да спира, и се удължава, когато той започва да ускорява. При приближаване на завой, линиите се разпростират наляво или надясно, за да посочат посоката на движение.

Изследователската програма е част от по-широкия проект UK Autodrive, който включва многобройни самостоятелни изпитания не само на Jaguar Land Rover, но и на Ford и Tata. Миналата година, като част от същото проучване, Jaguar Land Rover показа автономна капсула с "виртуални очи", която може да сигнализира на пешеходците кога за тях е безопасно да пресекат пътя.

projection_pod_jaguar_02

Технологията на проекцията беше тествана на измислена улична сцена в Ковънтри, като инженерите записваха нивата на доверие, докладвани от пешеходци със и без проекция. Jaguar Land Rover заяви, че прогнозите могат да бъдат използвани за споделяне на откриването на препятствия и актуализации на пътуването с пешеходците в бъдеще.

Снимки: Jaguar Land Rover

0 от 500