IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се глобява автономен автомобил (ВИДЕО)

Стриктен полицая в Сан Франциско наказа водача заради пешеходец

Как се глобява автономен автомобил (ВИДЕО)

Как да глобиш автономен автомобил? Това ще е един от проблемите на полицията в близко бъдеще, когато се установи нарушение, извършено от безпилотно превозно средство.

Как се глобява автономен автомобил (ВИДЕО)

Моторизиран полицай в Сан Франциско вече установи един от прецедентите, след като написа акт на водача, който седи на шофьорското място в автономен тестов автомобил Chevrolet Bolt. Полицаят е санкционирал водача, тъй като автономната кола е ускорила към пешеходец, който пресича улицата на около 4 метра пред возилото.

От компанията, която провежда изпитанията – Cruise Automation, обаче смятат да обжалват наказанието в съда, тъй като информацията, извадена от компютъра, управляващ автомобила е показала, че не е имало опасност от инцидент. Електрониката е забелязала пешеходеца и е била готова да го заобиколи или да спре автономния автомобил, ако разстоянието стане опасно малко.

Според показанията на водача, колата е спряла, за да изчака пешеходецът да пресече и е тръгнала, след като апаратурата е установила, че вече няма опасност траекторията й на движение да съвпадне с тази на пресичащия човек. Но полицаят е на мнение, че колата се е засилила право към пресичащия.

След фаталния инцидент в Аризона, в който тестов автономен автомобил на Uber блъсна жена, пресичаща улицата и тя по-късно почина от раните си, повечето автономни програми са спрени, а полицаите следят особено внимателно всички продължаващи изпитания.
 

0 от 500