IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Технология на Apple блокира отключването на автомобили

Устройства като Pencil 2 могат да създадат и други проблеми на собствениците

Технология на Apple блокира отключването на автомобили

Някои от новите и модерни устройства, използвани от хората, могат да блокират системи на техните автомобили. Това съобщава американското издание The Drive, като посочва пример с електронния молив Apple Pencil 2, който блокира работа на ключовете при някои автомобили.

От подобен проблем за се оплакали десетки собственици на електрония молив, което представлява периферно устройство за iPad Pro. То се използва от художници и други хора на изкуството за бързо нахвърляне на идеи, които са им дошли в главата. Отличителната особеност на Pencil 2 в сравнение с предишния модел е, че той разполага с индуктивно (безкабелно) зарядно.

Именно по време на зареждането си Apple Pencil 2 генерира честоти, които пречат на работата на автомобилния ключ. Проблемът не е кой знае колко сериозен, но все пак е доста дразнещ, тъй като за за де отвори автомобила трябва да се спре зареждането на молива и той да бъде изваден от iPad Pro.

Оказва се, че за разлика от другите програмни грешки, давани от устройства на Apple, тази е може да бъде отстранена, тъй като не е свързана с програмното оборудване. По време на работа на автомобила моливът не оказва влияние, тъй като генерира честоти в различен диапазон.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредната тъпня, която показва колко недомислени са технологиите за безключов достъп.Само да кажа, че абсолютно същите стандарти се прилагат и при технологиите за полуавтономно шофиране.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Моше ( преди 4 години )
    "...за разлика от другите програмни грешки...", "...не е свързана с програмното оборудване...". Първият цитат предполага включеност на причината в софтуерниата сфера, а вторият я изключва. Оправете си статията. Плюс едно изпуснато "н" между двата цитата.