IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Израелци монтираха кран за вода в автомобил

Тестват системата заедно с Ford, не е ясно кога ще види бял свят

Израелци монтираха кран за вода в автомобил

Израелската компания Watergen разработи атмосферен генератор за вода Automotive AWG, който извлича чиста вода от въздуха. Технологията може да се използва в автомобилите.

Какво представлява системата? Въздушният филтър прочиства въздуха от прах, газове и химикали, след което чрез топлообмен и охлаждане създава влага и я превръща във вода. Тази вода се събира и подхранва чрез многоетапна система за филтрация, като се добавят минерали за „свеж и здравословен вкус”.

Водата се съхранява в специален резервоар. Шофьорът и пътникът до него винаги имат възможност с помощта на диспенсер да си налеят чиста вода в чаши. Трябва да се отбележи, че водата се произвежда постоянно, докато превозното средство е в движение.

Кран за вода

Watergen вече има опит в разработването и производството на атмосферни генератори за води за цели сухи региони, градове и села. Технологият Automotive AWG се основава на съществуващите разработки, като просто е адаптирана за автомобили.

В момента израелците работят с Ford за тестване на технологията. Въпреки това, в момента няма информация колко вода може да произведе тази система, нито кога тя ще бъде внедрена в автомобилите.

0 от 500