IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви съперник на BMW 8-Series

Версия на Panamera с две врати излиза като купе и кабриолет

Porsche готви съперник на BMW 8-Series

Porsche разработва версия на Panamera с две врати – купе и кабриолет, за да може да предложи на клиентите си съперник на 8-ата серия на BMW и Aston Martin Vantage, съобщи списание Autocar.

Информацията не беше отречена от шефове на Porsche, а премиерата на новия модел трябва да стане факт в началото на следващата година. Идеята е, че гран турърът ще е предлага повече пространство на борда и нормален багажник в сравнение с 911, но ще остане верен на формулата 2+2 места, а няма да е пълноценно купе с 4 места.

„От дизайнерска гледна точка, няма ограничения при създаването на подобна версия на модела – обясни Михаел Мауер, главният дизайнер на Porsche, който създаде облика на Panamera. – Вярвам, че ние трябва да имаме представа и дори няколко варианта за всеки модел, който бихме могли да създадем, стига компанията да реши да го превърне в реален проект. Но не е моя работа да потвърждавам или да коментирам дали Porsche разработва Panamera с две врати.”

Според германски медии, проектът вече е сериозно напреднал и купе версията на Panamera използва скъсена версия на платформата MSB, върху която е изграден моделът.

Вече се появиха и спекулации, че новият модел може изобщо да не се казва Panamera, за да бъде позициониран като по-спортна версия между Panamera и 911, съчетавайки практичността и спортното представяне от всеки един от тях.

Задвижването се очаква да е идентично с това на Panamera, като ще има и plug-in хибриден вариант – така се намаляват вредните емисии на гамата на Porsche, а и над половината европейски купувачи на модела предпочитат точно тази версия.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    *** тия германци и коли ли правили?!
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Шакарон ( преди 4 години )
    Първо да направят модел, който да се изправи срещу BMW 7, Merc S, Audi A8, Jag XJ, после да правят на 8-series. И ако някой лаик тръгне да ми обяснява за Панамерата, Панамера е в E сегмент, а горе-споменатите автомобили са от F сегмент, разликата е сериозна. Поздрави!