IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche разкри електрическата си стратегия

Компанията вече е готова с плановете си за 5 модела на ток

Porsche разкри електрическата си стратегия

Допреди известно време дискусиите за всъдеходите и електромобилите бяха табу сред производителите на спортни коли. Porsche обаче първа счупи стереотипите с моделите Cayenne и Macan, а сега навлиза в сегмента на електрическите спортни коли.

Преди време стана известно, че германската компания се подготвя да представи Taycan и Taycan Sport Turismo през есента на тази година, а сега Porsche разкри плановете си за електрификацията на моделната гама за близкото и по-далечно бъдеще.

Porsche-Mission_E_Cross_Turismo_Concept

В близко бъдеще Porsche ще хибридизира новото поколение на емблематичното 911. Компанията потвърди, че разработва хибридната система за модела, но той може да се появи на пазара едва след около две-три години.

Предполага се, че електрифицираното 911 от поколение 992 ще комбинира в себе си традиционен 6-цилиндров двигател и електромотор, което ще позволи сумарната мощност да се доближи до 700 коня. Спортният автомобил също така ще получи възможност да се движи само на ток, ще бъде оборудван и със специален бутон за изстискване на повече мощност от електродвигателя.

Следващата по ред след плъг-ин хибрида 911 вероятно ще се окаже изцяло електрическата модификация на Cayenne. В момента Porsche провежда поетапно тестване на електрификацията и съвсем не е изключено, че всъдеходът да бъде построен на нова платформа.

Porsche-Mission_E_Cross_Turismo_Concept

Освен това в следващото десетилетие ще бъде пусната изцяло електрическа версия на компактния кросоувър Macan, който ще бъде изградена върху специалната PPE архитектура, разработена съвместно с Audi. В малко по-далечно бъдеще компанията пък обмисля да пусне масовото производство на концепцията Mission E Cross Turismo (на снимките).

И накрая, след 2025 г. Porsche ще представи наследника на 918 Spyder, който за разлика от хибридния си предшественик, трябва да стане напълно електрически. Моделът ще използва задвижващата система на хърватската компания Rimac, част от чиито акции Porsche придоби наскоро.

Снимки: Porsche

0 от 500