IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche пуска наследник на 918 Spyder

Хибридният хиперавтомобил вече ще бъде напълно електрически

Porsche пуска наследник на 918 Spyder

Германският автомобилен производител Porsche обяви, че разработва наследник на плъг-ин хибридния хиперавтомобил 918 Spyder, но бъдещето на модела може да стане още по-електрическо.

Според председателя на борда на директорите на компанията Оливър Блюм Porsche проучва продуктовата стратегия за новия хиперавтомобил, която се фокусира върху използването на твърдотелни батерии (SSB).

Блюм заяви, че вижда следващото поколение на 918 Spyder като чисто електрически хиперавтомобил с много висока мощност, но решението за това кога ще се появи моделът все още не е взето. Най-вероятно обаче автомобилът ще види свят през 2025 г.

Сега Porsche си сътрудничи със Станфордския университет, като инвестира повече от 100 милиона долара в създаването на модерни твърдотелни батерии. Компанията се надява, че ще може да напредне в технологиите, като направи тези батерии по-леки и с по-голям капацитет.

Както се знае, че Porsche 918 Spyder бе представен на автомобилното изложение във Франкфурт през есента на 2013 г., за да се бори с McLaren P1 и LaFerrari, като наскоро и двете конкурентни на германския производител компании обявиха, че наследниците на техните водели вече са задават на хоризонта.

0 от 500