IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е по-бърз: Tesla Model 3 или Porsche 911 GT2 RS (ВИДЕО)

Зад волана на германския автомобил е световният шампион във Формула 1 Нико Розберг

Кой е по-бърз: Tesla Model 3 или Porsche 911 GT2 RS (ВИДЕО)

Вече сме свикнали с факта, че електрическият Tesla Model S буквално унищожава най-добрите суперавтомобили в драг състезанията. Сега е ред и на по-младия Model 3 да покаже своите способности.

Съперникът му в тази битка е доста сериозен - рекордьорът от "Нюрбургринг" Porsche 911 GT2 RS. Този "снаряд", чиято мощност е 700 конски сили, е най-бързото Porsche 911 в историята. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 3,3 секунди.

Tesla Model 3 в топ версията си AWD Performance ускорява от място до 100 км/ч съвсем малко по-бавно - за 3,4 секунди. Електромобилът на Tesla обаче не е толкова мощен като съперника си: двата му двигателя развиват общо 473 конски сили.

Видео от състезанието публикува в YouTube шампионът във Формула 1 от 2016 г. Нико Розберг, който седна зад волана на Porsche 911 GT2 RS. Както се оказа обаче, и това не помогна на германския автомобил да спечели гонката.

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    waso ( преди 5 години )
    Има видео в тубата с едни руснаци, едно дърто порше скъса фафлата на една тесла, ествествено на първите 100 метра губи, ама после чао.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    FF ( преди 5 години )
    До оня по горния, с въртящия момент..таа мантра се изтърка.Отделно този корник защо го набутвате при коли с 100 % спортен ген никой не знае.Да сам озащото други предимства няма.Дърво,евтиния,на батерия толкоз.И като няма друго..набирало бързо..може, ама за кратко.Хайде с това поршенце..пълним резервоарчето..и те пускаме пред него.Да въртиш бързи обиколки.Таква пародия просто няма.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Цитат от пилота правил този опит. Публикуван в Jalopnic:"...Yes, it was heavy. Yes, it had almost no mechanical grip. And yes, the steering was as numb as my jaw after a trip to the dentist. ..." . Та нека има нисък център на тежестта
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Официално време на Нюрбургринг или друга голяма писта
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Стига с тази мантра нисък център значи добро поведение. Нисък нисък ама 2 тона. Вика му се инертност. Страничното натоварване на гумите е доста по-високо. Отделно ТЕслите се пънат на драг защото деликатно пропускат че след 6-8км агресивно каране компютъра ограничава мощността. Щом е толкова добра защо няма официално време. Из нета има данни за един опит който е бил около 10мин. Което както виждаме се прави с бус. И то не като Транзита на Топ Гиър с двигател от Ягуар
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Май само ти не си чувал, че електричките имат в пъти по-добро поведение в завои от фосилките! Защо - отговори си сам, ако можеш поне малко да мислиш.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Pffff ( преди 5 години )
    Аз едно се чудя, защо сравняват Тесла само на драг? Да пробваме и малко завои! Рам ще е тотал щета! Типично американска логика и разбиране- само направо! Да де те всички американски коли са правени само за направо , докато в завой за са трагедия, включае и Тесла! Хубава е колата ама да се сравнява с Поршето на Нюрбургринг! Там да се види кпк кой е и защо. А не збравяйте че авточобилните гигатни тепърва запретват ръкави за ел. Коли и след няколко години Тесла ще гледа
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    айнфс ( преди 5 години )
    Абе тия дараци с ДВГ нямат шансове срещо невероятният въртящ момент при електрическите а и технологията...
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До "Пена" ще бъде на първият светофар,а на втория тока на "0" и ще *** парчетата от гумите на Порше-то.А ако следващият светофар е на 200м. Тесла е в огледалата на Порше-то.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    По принцип съм фен на новите технологии и ако имаше електромобил който да ми предложи total cost of ownership и време за пътуване на дълги разстояния близки до среден клас кола с вътрешно горене бих си взел електричка без да се замисля. Ама между електричка и дори най-малкото Порше (или GTR да не обидя японците) няма какво да го мисля - определено ще е ДВГ-то. Пък нека е по-бавно на светофара.