IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа адаптивната аеродинамика на новото 911 (ВИДЕО)

Спортното купе има клапи на бронята и спойлер с електронно управление

Porsche показа адаптивната аеродинамика на новото 911 (ВИДЕО)

Компанията Porsche публикува в своя канал в  YouTube видео, което демонстрира работата на комплекса за адаптивна аеродинамика на новото 911. Подвижните клапи в бронята и управляваният по електронен път спойлер позволяват да се намали аеродинамичното съпротивление и да се съкрати спирачния път.

Клапите в предната броня се затварят напълно при скорост от 70 км/ч, като осигуряват нисък коефициент на челно съпротивление. При 90 км/ч се включва и задният спойлер, а след 170 км/ч клапите се отварят напълно. Едновременно с това спойлерът заема "бойна" стойка и притиска автомобила към пътя.

При рязко спиране със 170 км/ч задният спойлер започва да изпълнява ролята на въздушна спирачка. Цялата адаптивна аеродинамика работи в сътрудничество с активното шаси PASM.

Новото поколение на Porsche 911 дебютира през ноември миналата година. Спортното купе запази външния вид на предшественика си, но получи нов с салон с елементи от дизайна на модела от 70-години. За първи път автомобилът беше оборудван със система за нощно виждане с топловизьор.

Снимка и видео: Porsche

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 18 rate down comment
    глокник ( преди 5 години )
    тия дизайна им е един и същ като на лада 2107 след 30 години пак има визия на жаба тоя дръгел грозен . Ладата поне прилича на тухла .
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    васо ( преди 5 години )
    Някой японски нужникар няма ли да се изходи?
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И разбира се - колата която изскочи на магистралата пред Поршето беше БМВ. Ха-Ха-Ха!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Хубаво филмче.Безспорно много хубава кола, но е по джоба на малцина.В последно време много ни облъчват, че Порше били най-здравите коли. Аз лично съм чел поне 5 такива публикации.Нямам нищо против Порше, но не ми е по джоба.