IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вдига цените на Острова с 10% заради Брекзит

Увеличението става факт, ако Великобритания напусне ЕС без сделка

Porsche вдига цените на Острова с 10% заради Брекзит

Компанията Porsche стартира кампания за уведомяване на своите клиенти на територията на Обединеното кралство за вероятно увеличение на вносните такси в случай на Брекзит. 

Поради възможното нарастване на митото с 10%, бъдещите собственици на марката, направили заявка за закупуване на нов автомобил след 18 януари, ще трябва да подпишат договор. В него те ще дадат съгласието си за увеличената крайна цена, като тя ще бъде факт, само ако Великобритания напусне ЕС без конкретна сделка за вносните такси. 

Говорител на Porsche сподели, че от компанията се стремят да предоставят максимално подробна информация за развитието на ситуацията. В изявлението се посочва също, че предоставянето на детайлна информация се прави, за да може бъдещите клиенти на производителя да планират по-нататъшните си решения. Самото оттегляне на Великобритания от Европейския съюз трябва да стане на 29 март, но въпреки това все още не е подписано споразумение, касаещо по-нататъшното развитие на автомобилната индустрия.

Междувременно от дружеството на производителите и търговците на автомобили предупредиха, че подобно увеличение може да доведе до повишаване на цената с повече от 20 000 паунда в зависимост от модела на немската марка. 

0 от 500