IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа скиците на Taycan

Съперникът на Tesla Model S ще се появи през септември

Porsche показа скиците на Taycan

Първият електрически модел на Porsche – Taycan, ще се появи на салона във Франкфурт през есента, а интересът към него е повече от сериозен – над 20 000 заявки, като 15% от тях са от Норвегия. Естествено, всяка една заявка върви с депозит от 2500 евро, а от Porsche потвърдиха, че ще има увеличение на годишното производство на Taycan заради интереса, като се предполага че става въпрос за 20 000 – 25 000 бройки на всеки 12 месеца.

Porsche Taycan

Сега компанията показа дизайнерски скици, които потвърждават, че германският съперник на Tesla Model S ще остане верен на дизайна и пропорциите на концепта Mission E. Изключение ще са конвенционалните странични огледала, които ще заместят камерите на борда на концепта. Но това едва ли е изненада като се има предвид, че така са оборудвани и предсерийните прототипи, които фотографите редовно засичат на тестове, особено тази зима, при това на сняг и при минусови температури.

Porsche Taycan

Главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блуме потвърди също така и инвестиционната стратегия на марката на стойност 15 милиарда евро и обяви, че Taycan ще бъде последван от електрически SUV – версията на Macan с батерии.

Porsche Taycan
 

 

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не ве! Фактическият цитира паметните бележки на рено-бимбашията Гомн!От ареста! ))))))
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    се доказа многократно пагубното въздействие от ползването на рено върху менталното здраве! Долния е (все още жив) пример!
  • #1
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Колкото се появи и новият руски атомен самолетоносач.Германците са западните *** нагли про.ти и пияни.Дамо удар в мутрата ги връща на земята.