IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche събра 20 000 заявки за Taycan

Всяка една от тях е придружена от 2500 евро депозит

Porsche събра 20 000 заявки за Taycan

Половин година преди представянето на електрическия Porsche Taycan, компанията потвърди, че е събрала около 20 000 поръчки, всяка една от които придружена с депозит от 2500 евро. Само в Норвегия заявките са над 3000.

А шефът на Porsche Оливер Блум допълнително мотивира феновете на марката като обясни, че е „във възторг” от възможностите на предсерийния прототип на Taycan, който той тества на сняг на полигон в Швеция. Според Блум, инженерите на Porsche са успели да намерят оптималните настройки за електромобила, така че, поведението му е близко до това на модел на марката с конвенционално задвижване. И естествено, Блум потвърди, че шефовете на Porsche разглеждат сериозно възможността за увеличаване на производството на Taycan с оглед на сериозния интерес към него, но все още няма окончателно решение по въпроса.

Taycan ще излезе на пазара с два варианта на батерията, различаващи се по капацитета, като първо ще се появи версията с по-мощната батерия и по-големия пробег. А тази по-скромната батерия и по-малък пробег ще е с цена около 100 000 евро.

На базата на Taycan ще бъде изграден и електрическия кросоувър Cross Turismo, като серийното му производство ще започне през следващото десетилетие. Но следващият електрически модел на Porsche ще е версията на Macan на батерии, като до 2025 година половината модели на марката трябва да са електрифицирани.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    рено и подобните му кретат, а немското автомобилостроене лети!
  • #2
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тва никога няма да види бял свят.Немците се мислят за специална нация ама да помнят добре че прусаците са поляци и вече не са една държава.
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    "Според Блум, инженерите на Porsche са успели да намерят оптималните настройки за електромобила, така че, поведението му е близко до това на модел на марката с конвенционално задвижване." - това хич не е за възторг!Щото в останалия свят, извън Вурстенланд, моделите на ток имат къде-къде по-добро поведение на пътя по лесно обясними причини!