IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще забрани препродажбата на нови модели

Германците разработват напълно електрическа версия на Cayenne

Porsche ще забрани препродажбата на нови модели

Много скоро германският автомобилен производител Porsche ще въведе абонамент за своите нови автомобили в опит за борба срещу спекулантите, които купуват коли на компанията, издадени в ограничена серия, и след това ги продават с огромна печалба.

Проблемът е не само при моделите Porsche, но и с други премиум марки. Германската компания обаче се надява сериозно да го разреши с помощта на забрана за препродажба на нови автомобили. Жертви на спекулантите станаха модели като Boxster Spyder, 911 R и GT, както и 918 Spyder.

По-специално, компанията се сблъска с препродажбите на 911 R през 2016 г., когато колекционери, готови на всичко, баха принудени да плащат пет пъти повече от номиналната цена, за да заобиколят списъка с чакащите и веднага да закупят автомобила.

"Нашата цел е да продаваме автомобили на шофьори, а не на дилъри", каза шефът на германската компания Оливер Блум. Едно от решенията също така може да бъде въвеждането на специална лизингова схема, която ще изключи препродажбата на автомобила за известен период от време.

Cayenne

В същото време един от топ мениджърите на Porsche заяви пред AutoExpress, че компанията смята да направи напълно електрическа версия на всъдехода Cayenne. Както се знае, моделът дебютира през далечната 2002 г., сега е в третото си поколение и се ползва с огромна популярност.

Най-вероятно, електрическият Cayenne ще получи отделна платформа и ще се продава успоредно с обикновената версия, за да обслужват пазари, където автомобилите на ток не са толкова популярни и за тях няма достатъчна инфраструктура.

Снимки: Porsche

0 от 500