IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche приключва с тестовете на Taycan

Първият електромобил на марката навъртя милиони километри по цял свят

Porsche приключва с тестовете на Taycan

Изпитанията на първия електромобил на Porsche навлизат във финален стадий, съобщиха от компанията. Инженерите от Цуфенхаузен тестват Taycan буквално в цял свят, като сумарният пробег на прототипите е няколко милиона километра.

От компанията твърдят, че освен на тестове във виртуална среда, Porsche Taycan е подложен и на изпитания в сурови климатични условия. Според официалното изявление, прототипите се проверяват на територията на 30 държави, като диапазонът на температурите е от минус 35 до плюс 50 градуса по Целзий.

Porsche Taycan

В момента тестови Porsche Taycan може да бъде срещнат в различни краища на планетата - от САЩ до Китай и от ЮАР до Финландия. В непосредствена близост до Полярния кръг електромобилите се тества на много сняг и ниски температури, а в ОАЕ и Южна Африка се проверява как се справят при дълго пътуване на пълно мощност и горещи температури.

Твърди се, че основният приоритет при изпитанията са акумулаторните батерии, които трябва да осигуряват не само безпроблемна работа на електрическия мотор, но и да поддържан необходимата температура в салона. По време на тестовете акумулаторите на Taycan преминават през 100 000 зарядни цикъла, като използват различни технологии.

Porsche Taycan

"След провеждане на компютърно моделиране и многобройни изпитания на стенд преминаваме към финалната фаза на тази много сложна програма за тестове. Преди да излезе на пазара, Taycan трябва да навърти около 6 млн. км по цял свят", коментира вицепрезидентът на Porsche - Щефан Векбах.

Porsche Taycan

Премиерата на Porsche Taycan трябва да се състои през есента, като компанията-производител обещават, че електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и ще изминава около 500 км с едно зареждане на батериите. До момента в Porsche са получили над 20 000 поръчки за модела.

Снимки: Porsche

0 от 500