IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи 911 Speedster в Ню Йорк

Компанията ще произведе под 1500 бройки от спортния модел

Speedster не е просто откритата версия на 911, така обичат да казват в Porsche, а за последното поколение на модела това важи с пълна сила. Създаденият за силни емоции зад волана спортен автомобил е изграден на шасито на 911 GT3 и се задвижва от 4-литров атмосферен боксер. А за да бъде всичко както трябва, колата е била подложена на сериозна диета за намаляване на теглото в Porsche Motorsport.

Още малко за мотора, който по мощност и максимален въртящ момент е с показателите, характерни за 911 GT3 и 911 GT3 RS – 509 конски сили и 469 Nm.
Реакциите на мотора обаче са станали още по-остри и в това отношение Speedster може да се сравнява със състезателния 911 GT3 R.

Автомобилът се предлага с 6-степенна механична трансмисия, максималната му скорост е 309 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 3,8 секунди. От Porsche акцентират на това, че Speedster се отличава с уникални настройки на активните опори на двигателя и завиващи задни колела.

В битката за олекотяване борбата е била за всеки грам – панелите на вратите са олекотени, от вътрешната им страна има мрежички вместо джобове. А капака на багажника, предните крила и още някои аеродинамични елементи за изцяло от карбон.

Предната и задната част на каросерията също са изработени от композитни материали за снижаването на теглото, в оборудването липсва климатик, гюрукът се сгъва и разгъва ръчно. Трансмисията е с 18 кг по-лека от PDK кутията, като общото тегло на колата е 1465 кг.
Производствената серия на 911 Speedster е едва 1948 коли, а лансирането му на пазара е свързано с отбелязването на 70-ата годишнина на марката.

0 от 500