IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци извадиха кросоувър с дизайна на Volvo XC90

Само на ток 6-местният хибрид може да измине до 700 км

Китайци извадиха кросоувър с дизайна на Volvo XC90

Към постоянно увеличаващите се автомобилни производители в Китай се присъедини още един - Li Xiang. В превод името на марката означава "водещ идеал", а първородното творение на новата компания е кросоувър с не много оригиналното име One.

Във външния вид на Li Xiang One не е трудно да се забележат черти от Volvo XC90 и Audi Q7. Кросоувърът се задвижва от хибридна система, състоящата се от 1,2-литров турбо двигател и електрически мотор. Бензиновият двигател се използва предимно за презареждане на батерията и се свързва с колелата само когато това е абсолютно необходимо.

Производителността на тази система е мощност от 326 к.с. и 530 Нм въртящ момент, докато заявеният от производителя пробег само на ток е до 700 км между две зареждания. Дължината на Li Xiang One е 5020 мм, ширината - 1960 мм, а височината -1760 мм. Кросоувърът е шестместен, но като опция се предлага и седемместна конфигурация, която според фирмата е подобна на тази при моделите на BMW (общ доставчик).

Интериорът на Li Xiang One впечатлява с четирите си екрана, три от които се простират почти по цялата дължина на предния панел. Освен това кросоувърът е оборудван с автопилот от второ ниво. Официалната му премиера ще се проведе на автосалона в Шанхай през април. Базовата цена на модела в родината му ще бъде малко под 60 хиляди долара, още не е ясно дали кросоувърът ще се продава и на други пазари.

Снимки: Li Xiang

0 от 500