IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz запази CLA Shooting Brake в гамата си

Моделът излиза на пазара в Европа само с един двигател

Mercedes-Benz  запази CLA Shooting Brake в гамата си

В рамките на скъпата подготовка за навлизане на пазара на десетки електрически модели, Daimler безмилостно "орязва" такива дълго служещи нишови модели като малкото купе-кабриолет SLC. За щастие обаче, CLA Shooting Brake оцеля и в новото поколение е по-красив във всяко отношение.

Технически елегантното комби повтаря дебютиралото през януари ново поколение на четиривратото CLA, засега за него е обявено само един двигател: 2.0-литров бензинов четирицилиндров турбо (225 к.с., 350 Нм), съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. В бъдеще обаче гамата двигател ще бъде разширена чак до мощните AMG версии. Задвижването може да бъде или предно или пълно (с многодискова муфа в задвижването на задния мост), но задното окачване е многораменно, докато при базовата А-класа, например, е поставена обикновена торсионна греда. Като опция ще се предлагат адаптивни амортисьори.

Външният вид зависи от избрания пакет - Progressive или AMG Line, като в последния случай колата ще има по-агресивно изглеждащи брони и прагове. В сравнение със своя предшественик, новият CLA Shooting Brake е пораснал в почти всички посоки: междуосието е увеличено с 30 мм до 2729 мм, дължината вече е 4688 мм (+48 мм), а ширината - 1830 мм (+53 мм), като само височината е намаляла с 2 мм до 1442 мм за по-голяма елегантност на профила. Аеродинамичното подобрение на каросерията позволи да се достигне коефициент Cx от 0.26, докато за CLA с четири врати той е 0.23.

В салона е станало забележимо по-просторно. Например, пространството за лактите на предните пътници е нараснало с 35 мм, на втория ред седалки с 44 мм, а над главите на пътниците отзад се появиха допълнителни 8 мм свободно пространство. Все още обаче има малко място за коленете на пътниците отзад, добавен е само 1 мм. Обемът на багажника е увеличен от 495 на 505 литра. По-важното е обаче, че при 871 милиметра отворът на багажника е значително по-широк, отколкото при предишния модел (635 мм), което позволява поместването на по-обемисти предмети при сгънати задни седалки.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake е предназначен за младите и технически напреднали купувачи, и следователно е оборудван с най-новата фирмена мултимедийна система MBUX с гласов контрол и най-широки възможности за персонализиране, както по отношение на дизайна, така и по отношение на инсталираните приложения. Разбира се, за модела се предлага богат набор от електронни асистенти за водача. Моделът ще се предлага в Европа от септември тази година.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500