IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes G-Class предизвиква гравитацията (ВИДЕО)

Марката отбелязва подобаващо 40-годишнината на всъдехода

Mercedes G-Class предизвиква гравитацията (ВИДЕО)

Впечатляващите трикове не са нови за автомобилната индустрия. Вероятно мнозина си спомнят постижението на Range Rover Sport, който изкачи 999 стъпала по пътя към "Небесните врати" в Китай. Това изглеждаше доста впечатляващо, но сега Mercedes се опитва да вдигне още по-високо летвата със своята G-Class.

Новото поколение на всъдехода беше изпратено чак на язовира Пунта Негра в Аржентина, където пресече наклонена стена с височина 100 метра. Видеото е така направено, че първоначално не се вижда никакъв наклон и човек има чувството, че той се движи по равно повърхност. След това обаче се оказва, че това не е точно така.

"Повече от 40 години G-Class се развива непрекъснато, като запазва своя характер и най-важните си способности. Неговото ДНК е по-силно от традициите, като изпраща предизвикателство дори към гравитацията. Вече сме показвали как се справя G-Class в подобни условия и това е още едно доказателство за неговите способности", коментира Гунар Гютенке, който отговаря за всъдеходните продукти на  Mercedes-Benz.

А за тези, които се съмняват, че видеото е манипулирано, компанията- производител обещава на 8 март да публикува и кадри от зад кулисите на снимките на този впечатляващ трик.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500