IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes се сбогува с най-малкия си кабриолет

Роудстърът SLC получи прощална версия Final Edition

Mercedes се сбогува с най-малкия си кабриолет

Наистина ли SLK/SLC няма да има наследник? Daimler не казва официално нищо за това, но естеството на специалната версия Final Edition показва, че малкият роудстър скоро ще влезе в историята. Германският концерн сега се фокусира върху пускането на поне дузина видове електрически превозни средства, а за традиционните нишови модели може да няма достатъчно сила или време. Освен това популярността на SLC в последните години е намаляла значително: само 5188 бройки са били продадени на ключовия европейски пазар през 2018 г., докато в най-добрите години са били купувани над 35 000. В САЩ SLK/SLC се продаваше на около 10 000 души годишно, а през 2018 г. дилърите успяха да реализират само 1993 роудстъра.

Сегашното трето поколение на кабриолета със заводския индекс R 172 се произвежда от 2011 г., а по време на рестайлинга през 2016 г. той промени означението си от SLK на SLC като част от новата фирмена моделна йерархия, с която и до днес много фенове на Mercedes-Benz не са свикнали.
Версията Final Edition няма да бъде лимитирана и очевидно ще има възможност да се поръчва докато производството на роудстъра не бъде спряно окончателно. Основната характеристика на прощалната версия е екслузивният жълт цвят sun yellow, напомнящ дебютния SLK от първото поколение през 1996 г. Той също беше боядисан в жълто, но онзи цвят се наричаше yellowstone.

При сегашния модел жълтият цвят се комбинира с черни гланцови вложки в колелата, корпусите на външните огледала и броните, а пакетът AMG Line е с по-агресивни брони, 10 мм по-ниско окачване и по-мощни перфорирани спирачни дискове. За версиите SLC 180 (156 к.с.), SLC 200 (184 к.с.) и SLC 300 (245 к.с.) се предлагат алтернативни цветове на екстериора - черно или сиво, като в този случай декоративните елементи ще бъдат сребърни. А топ изпълнението Mercedes-AMG SLC 43 Final Edition, оборудван с V6 двигател с мощност 390 коня, се предлага изключително в жълто.

В салона на Final Edition са монтирани двуцветни (черни/сребристи) тапицирани седалки с кожа напа, които имат система за подаване на горещ въздух към областта на шията. Облегалките за глава и горната част на седалките са обвити в кожа, чиято текстура имитира въглеродни влакна. Mercedes-Benz SLC Final Edition ще може да се поръча от днес от дилърите в Западна Европа на цена от 41,537 евро.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500