IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачите на Mercedes-AMG дават пръстов отпечатък

За собствениците на колата ще се правят уникални ръкавици

Купувачите на Mercedes-AMG дават пръстов отпечатък

Купувачите на хибридната хиперкола Mercedes-AMG One  ще дадат отпецатъци от пръстите си на производителя, който ще  за направи за тях уникални състезателни ръкавици. С тяхното производство още се заеме компанията Wibra, съобщава изданието Autoblog.

Възможността за направа на индивидуални ръкавици е поредният етап от персонализация на хиперколата в съответствие с желанията на клиента. Освен това, компанията-производител отбелязва, че подобни ръкавици ще се отразят положително на резултатите, които шофьорът ще показва при каране на писта.

Mercedes-AMG One ще получи хибриден задвижващ агрегат, в чиято основа е модифициран 1,6-литров V6 с турбо, създаден на основата на мотора, използван за болидите на марката във Формула 1. Той работи в комбинация с два електрически двигателя на задната ос и два на предната. Съвкупната мощност е над 1000 к.с.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Mercedes-AMG One ще отнема 2,5 секунди, а до 200 км/ч - под 6 секунди. Максималната скорост ще превиши 350 км/ч. От колата ще бъдат произведени 275 бройки, всяка на цена от 2,5 млн. евро. Всички коли са продадени предварително.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Точно по тази причина в БГ няма да има такъв Бенц :) Родните "бизнесмени" няма да дадат отпечатъци, не е ясно къде и какво ще излезне после :)